BALESETMEGELŐZÉS

2017.11.28. 12:45

Életet menthet a láthatóság – már szervizek és optikusok is csatlakoztak a rendőrség akciójához

Ingyen vizsgáltathatják át az autójukat és ellenőriztethetik a látásukat a gépjárművezetők december 8-ig az Országos Balesetmegelőzési Bizottság „Látni és Látszani Plusz” elnevezésű kampányának keretében.

Téli szélvédőmosóval is feltöltötték a járműveket

Fotó: Mészáros János

Az akció célja, felhívni a közlekedők figyelmét arra, hogy a megváltozott időjárásnak köszönhetően az út- és látási viszonyok is romlanak, melyek sajnos a biztonságos közlekedésre is kedvezőtlen hatást gyakorolnak.

Ezt a szombat reggeli ködös időben bekövetkezett két halálos baleset is bizonyítja, melyek során négyen vesztették életüket.

A kampányba szakszervizeket és optikusokat is bevontak, így Szolnokon például öt szerviz és három látszerészet vesz részt az akcióban. A szervizek a járművek világítóberendezéseit ellenőrzik.

Téli szélvédőmosóval is feltöltötték a járműveket
Fotós: Mészáros János

Hétfőn délután a Magyar Autóklub szolnoki telephelyére várták az autósokat, ahol a városi baleset-megelőzési bizottság a polgárőrséggel közösen ingyen töltötte fel a járműveket a mínuszoknak ellenálló téli szélvédőmosóval, valamint jégkaparóval és láthatósági mellénnyel is megajándékozták a megjelenteket.

Czakó Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!