ZAGYVARÉKAS

2017.11.10. 09:30

Megszépült a rékasi katolikus templom szentélye

Az épület még korábban, a tető hibáinak következtében ezen a részen beázott, és bár 2015-ben komoly külső felújítási munkálatokon esett át – a sérült palatetőt is cserépfedésre cserélték, és a homlokzatot is szigetelték –, a belső renoválásokra már nem volt elég pénz.

Az egész szentély megújult

Forrás: Beküldött fotó

A szentélynél most a falakat állványokról kifestették, a régebben szalagszerűen felfestett feliratot pedig kicserélték hungarocell betűkre.

Cs. Kovács Margit lelkipásztori kisegítő elárulta, a munkákat eredetileg nyárra tervezték, de a megbízott szakemberek végül csak szeptemberben tudtak hozzákezdeni. A költségeket a váci egyházmegye állta.

Több árajánlatot is bekértek, az első jelentkező 3 millió forintot kért volna a munkáért – csak magáért az állványozásért 2 milliót –, de végül több mint egymillió forintból sikerült megcsináltatni. Némi nehézséget okozott a késlekedés, mivel a művelethez a templomban el kellett pakolniuk az adott területről a berendezéseket, az oltárt lefedni.

Az egész szentély megújult
Forrás: Beküldött fotó

De a pakolást többször is meg kellet ejteni, mivel közben esküvőt is tartottak a templomban, mely az eredeti terv szerint már a felújítás utáni időpontra esett volna.

A munkálatokkal azért is igyekeztek, hogy a hét végén tartott búcsú idejére elkészüljenek, már csak azért is, mivel a misére dr. Beer Miklós váci megyés püspököt várták.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!