múltidéző

2017.11.19. 20:30

Múltidéző, régi hírek a megyéből – kutya kiképzés és rendőrök akció bemutatója

1993 novemberébe tekintünk vissza, ahol láthattunk egy nagyon érdekes rendőr bemutatót is.

Szerencsére most csak a céltáblát kell „legyőzni”

Fotó: M.J.

Sikeres kutyások, okos ebek

„...Jászberényben nagy hagyományai vannak a kutyaképzésnek. Csibra István neve elválaszthatatlan a munkakutyák oktatásától. A Védelem Kft. őrző-védő tevékenysége során igénybe veszi az okos, jól képzett ebeket. így aztán szinte természetes, hogy a munkakutya magyar válogatott fele Jászberényben található s a Védelem Kft.-hez kötődik.

Évek óta minden jelentősebb világversenyre meghívják őket. A jelenleg közel 60, főleg német juhászokból álló kutyacsapatban több kiemelkedő képességű van, mellyel nemzetközi versenyeken is jól szerepelnek a jászberényiek, illetve a magyar csapat.

Csibra István és Béres Tivadar trénerek kedvenceikkel

Idén Hollandiában rendezték a munkakutya-világbajnokságot. Huszonnégy ország 124 versenyzője között a négytagú magyar csapatban három Védelem Kft.-s volt. Az őrző-védő fázisban Baráth László a 40. lett, a magyar csapat a középmezőnyben végzett. Jövőre jobb helyezésekért szállnak „harcba”...”

Fejlődések a kábeltévében

Fotós: Mészáros

„Jelentős állomásához érkezett a tószegi kábeltévé építése, ugyanis tegnap állították fel az árbocot és helyezték elrajta a parabolaantennákat. Ez lesz az első olyan rendszer, mely a Titász Szolnoki Üzem igazgatóságának a kivitelezésében és üzemeltetésében fog működni.”

„Különleges” rendőrök akció bemutatója

„Közös kiképzésen vettek részt Szolnok és a szomszédos megyék rendőrségeinek különlegesen kiképzett rendőrei. Tegnap, a gyakorlat utolsó napján bemutatót szerveztek, ahová újságírókat és fotóriportereket is meghívtak.

Mint, ahogyan Öhlbaum Zolegyütt a Békés megyében, illetve Hajdú-Biharban élő kollégáikkal. Tavaly a „Körös” elnevezésű csoport bázisán Békéscsabán, most pedig Szolnokon folyt a kiképzés...

Szerencsére most csak a céltáblát kellett „legyőzni”
Fotós: M.J.

Bármilyen szituációban és testhelyzetben tudnak tüzelni: hason fekve, futás közben, bukfencet vetve vagy éppen autóból kiugorva, de biztos, hogy minden esetben célba találtak.

Ez a bemutató is igyekszik eloszlatni azt a misztikus képet, ami talán még mindig él az emberekben, a különleges szolgálat tevékenységével kapcsolatban.

A pisztolycsövek minden irányból az ellenfélre szegeződnek
Fotós: M.J.

...Igaz, nehéz volt a villámgyors akciókat – még szemmel is – követni, így sokszor jól jött az egyes megmozduláshoz fűzött szakszerű magyarázat. A jelenlévők, még a laikusok is egy dologról azonban feltétlenül meggyőződhettek: a fiúk értik a dolgukat...” Horváth Győző

Hírforrás: Új Néplap, 1993. november

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!