SZAKKÉPZÉS

2017.11.08. 15:28

Negyvenmillióból kapott faipari szakmai labort a szolnoki suli

Új faipari szakmai laborral gazdagodott a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, melynek ünnepélyes átadóját kedden tartották.

– Egy olyan iskolában, ahol bárminemű szakképzés folyik, különösen jelentőséggel bír egy szakmai labor átadása. Ha pedig abban az iskolában évtizedek óta meghatározó a faipari szakember képzés és utánpótlás, mint intézményünkben is, ez az esemény óriási jelentőségű – kezdte beszédét Turkus Erzsébet, az iskola igazgatója.

– A város érdekelt abban, hogy a szakképzés erősödjön és minél több jól képzett szakember kerüljön ki az iskola padjaiból – tette mindehhez hozzá Fejér Andor alpolgármester.

– A munkaerő piaci igények ugyanis azt igazolják, hogy a manuális szakmák iránti igény folyamatosan növekszik és a városba települt vállalkozások is egyre több igényt jelentenek be a szakképzett munkaerő iránt.

Hicsó György, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy a felújítás során a teremben teljes villamoshálózat-csere történt, az épületet megszépítették, a nyílászárókat pedig kicserélték.

– A teljesen új, korszerű tanteremben tizenkét munkaállomást alakítottak ki, amelyek a faipari alapképzéshez nyújtanak segítséget. Ez a beruházás közel negyven millió forintból valósult meg.

A laborban található eszközök közel húsz millió forintot tesznek ki és körülbelül ugyanennyibe került az építési beruházás is – tette hozzá a főigazgató, majd a diákok az oktatók segítségével két technológiai folyamat egy-egy szegmensén keresztül mutatták be az új eszközöket az érdeklődőknek.

Cz. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!