SZOLNOK

2017.11.29. 18:41

Tűz ütött ki a Hold úti ovi konyháján: gyakorlatoztak a szolnoki tűzoltók

A felhőfestés igazi művészet, de a szolnoki hivatásos tűzoltók ehhez is értenek.

Vízzel érték el ugyanis az eget, amikor egy gyakorlat után bemutatták a gyerekeknek, hogy milyen eszközökkel dolgoznak, és hogyan védik meg a bajbajutottakat – tájékoztatta szerkesztőségünket S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A szolnoki, Hold úti óvodában mintegy száz kisgyerek tartózkodik napközben, ezért az új építésű létesítményt a tűzoltóknak is meg kellett ismerniük.

Tették ezt egy helyismereti foglalkozás keretében, amit leginkább az óvoda növendékei élveztek.

Az erre épülő szituációs gyakorlat feltételezése szerint a melegítőkonyhában alakult ki tűz, megszólalt a tűzjelző, az óvónők pedig azonnal védett helyre kísérték az emberpalántákat.

Az igazi hősök ezután érkeztek, megmentették az épületet, átkutatták minden zegzugát, és hőkamerával is megvizsgálták, nem bújt-e el valaki játékból valahová. A kicsik ez alatt az intézmény udvarán várakoztak kíváncsian.

Mivel rendezetten, fegyelmezetten viselkedtek, az óvónők megengedték nekik, hogy közelebbről is szemügyre vegyék az igazi és felettébb izgalmas tűzoltóautót. Végül azután azt is megfigyelhették, hogy milyen módon oltják a lángokat a tűzoltók, és milyen magasra ér el az a bizonyos „kötött sugár”.

Az óvodások mindezek után megállapították, hogy a tűzoltók a felhőket is képesek elérni. Ezt a teljesítményüket pedig végül lelkes tapssal jutalmazták – tette hozzá a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője, S. Tóth Anikó.

Czakó Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!