ÖNKÉNTESSÉG

2017.12.06. 16:25

Díjazták az önzetlenséget, megválasztották az Év Önkéntesét

Idén immár második alkalommal adták át az Év Önkéntese elismerést. 

Az önkéntesek munkájáról és eredményeiről is beszámoltak a tegnapi szolnoki rendezvényen

Fotó: Mészáros János

A díjat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkéntes Központ és egyik legnagyobb fogadóintézménye, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ közösen alapította.

Az elismerést minden évben december 5-én, az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából nyújtják át az arra leginkább méltó, önzetlenül tevékenykedő személyeknek. Ezúttal Gáspárné Szalai Mária munkáját díjazták.

A szolnoki Hotel Tisza Étteremben megtartott rendezvényen a megyei önkéntesközpontot is üzemeltető Contact Mksz elnöke, dr. Molnár Beáta arról is beszámolt, hogy az elmúlt évben 76 új önkéntes regisztrált rendszerükbe, megyei szinten pedig 3370 fő összesen 15 500 munkaórát teljesített. Klasszikus önkéntesi tevékenységet – ruhatárosi munkát, teremfelügyeletet stb. – 1022 fő végzett.

Az önkéntesek munkájáról és eredményeiről is beszámoltak a tegnapi szolnoki rendezvényen
Fotós: Mészáros János

Szakfeladatokat száznegyvenhárman 660 órában láttak el, ők többek közt adminisztratív és számítástechnikai feladatokat végeztek. A többi önkéntesük a legkülönfélébb területeken vállalt ellenszolgáltatás nélkül munkát.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!