JÁSZKUNSÁG

2017.12.31. 11:20

Így zárták az évet megyénk közéleti és sport szereplői – sikereket is tartogatott 2017

Ezúttal sem mondhatjuk, hogy unalmas, eseményekben, történésekben szegény lett volna a lassan elmúló esztendő.

Nem csoda, hogy ilyenkor, év végén sokan számba veszik a fejük felett elsuhanó tizenkét hónap mozzanatait – néhány, megyénkben élő vagy ahhoz szorosan kötődő ismert személyt, közszereplőt, üzletembert és művészt kértünk arra, hogy meséljék el, számukra mit hozott 2017.

Rövid nyilatkozataikból is kitűnik, szerencsére rengeteg mindennek örülhettünk, néhány esemény viszont bizony okot adhatott némi szomorkodásra is. Immár hagyományosnak tekinthető év végi összeállításával az Új Néplap és a Szoljon.hu szerkesztősége is boldog, sikerekben gazdag új évet kíván!

Kolozsi József

elnök,Törökszentmiklós Városi Polgárőrség

– Az egyesületet átláthatóvá tettük, a csapatszellemet megerősítettük. Jól alakult az önkormányzattal, a rendőrséggel, a mezőőrökkel és más szervezettel a kapcsolatunk.

– Új erőre kapott ebben az évben a környezetvédelem és a külterületek védelme is. Összességében tehát sikeres volt az idei esztendő. Talán annyi hiányérzet maradt bennem, hogy a fiatalokat kisebb létszámban sikerült bevonnunk a munkába, mint amire korábban számítottunk.

Cozombolis Leonidász Péter

szolnoki énekes

– Több mint tíz éve vagyok a pályán, de az utóbbi pár év ugyanolyan jó volt, mint az első esztendők. Zenekarunk idén héttagúvá vált, immáron Berec Zsolt erősíti a csapatot billentyűsként, és új dallal jelentkeztünk decemberben.

– Cégem és a gyermekek táboroztatásával foglalkozó alapítványunk is jól működik. De mégis a legfontosabb, hogy öt hónappal ezelőtt megszületett második gyermekem, aki kislány, és a Liza Olívia nevet kapta.

Kenyeres Sándorné

a megyei népművészeti egyesület elnöke

– Szomorúan indult az évünk január elsején. Az egyesületünk rendezvényeinek fő helyszíne, a Tiszavárkonyi Alkotóház leégett. Adománygyűjtésbe kezdtünk az újjáépítéshez. Sok család, magánszemély és művészeti egyesület állt mellénk, és folyamatosan érkeztek a különböző összegű támogatások.

– Jelentős segítség volt a Szolnokon megtartott két jótékonysági rendezvény. Reméljük, hogy jövőre további pénzekhez jutunk, és megkezdhetjük az újjáépítést.

Magó Károly

zászlós az MH. 86 Szolnok Helikopter Bázis katonája, az év roncskutatója

– Az idei esztendő számomra az elmúlt 17 év kutatómunkájának elismerése volt. Kitüntetést kaptam a köztársasági elnöktől, a vezérkarfőnöktől és Szolnok várostól, továbbá szakmai munkám megkoronázása a „Hová tűnt Mocsáry őrnagy” című dokumentumfilm volt, mely a bombázó személyzetének felkutatását mutatja be Oroszországban.

– A RepTár szakmai munkáját is igyekeztem kiállítással és kutatómunkával támogatni.

Molnár Lajos Milán

az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója

– A 2017-es esztendőben beérett a korábbi években és az Agóra megnyitása óta megkezdett szervezetépítés munkájának gyümölcse. Egy olyan csapat áll az Aba-Novák mögött, mely nem ismer lehetetlent.

– Ennek köszönhető, hogy januárban elnyertük a Minősített Közművelődési Intézmény címet, évközben pedig a Pro Archivo díjat, amely a kiváló partnerségi kapcsolat elismerése. Az idei közel ötszáz rendezvényünkre mintegy 180 ezer látogató volt kíváncsi.

Dr. Kállai Mária

megyei kormánymegbízott

– A korábban megindított változások folytatásként a kormányhivatalban és a megerősített járási hivatalokban jelentős lépéseket tettünk az egyszerűsítésre és a hatékonyság növelésére.

– A központi intézmények működésének átvizsgálása után megyei szintről 1106 hatáskörből 914 átkerült a járásokhoz. Idén tovább nőtt a kormányablakok elfogadottsága, tehát egyértelműen sikeresnek mondható az „egyablakos” ügyintézés. Munkatársaink tudásuk legjavát adva szolgálták a megye fejlődését.

Jandácsik Pál

abonyi író

– Ez az esztendő rengeteg munkával telt az abonyi kultúra házában, de nagy örömömre, számos érdekes emberrel találkoztam. Egy fantasztikus amatőr darabban szerepeltem az idén. A fenitek mellett pedig megcsinálhattam a „saját abonyi” szabadulószobámat a művelődési ház pincéjében.

– Ezt pedig a következő évben már az újonnan megnyíló falumúzeumban is be akarom majd vezetni.Külön megtiszteltetés volt számomra, hogy az abonyi író-olvasó találkozók beszélgetéseit én vezethettem le.

Dr. Lits József

a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke

– A vállalkozásokra vonatkozólag azt mondhatjuk, hogy elsősorban a 2017-es évre jellemző pozitív várakozások teljesültek. A húzóágazatnak számító ipar átlagon felül teljesített, több ágazat átlagos szinten, a mezőgazdasági vállalkozások teljesítménye viszont nem érte el az átlagot.

– A béremelések a fogyasztás növekedésére ösztönzőleg hatottak. Mind a vállalkozók, mint az átlagpolgárok számára kedvezően alakult ez az év.

Dr. Bene Ildikó

országgyűlési képviselő

– Úgy gondolom, nagy előrelépés történt a megye minden szegletében a fejlesztések terén. A lehetőségekhez képest jómagam is igyekeztem lendületet adni ezeknek. Nyilván sok feladat maradt ezzel kapcsolatban a 2018-as évre is, hiszen a beruházások többsége még kezdeti stádiumban van, ezek lebonyolítása a következő egy-két év során várható.

– Összességében úgy vélem, hamarosan látványos eredményét tapasztaljuk majd a korábbi időszak előkészítő munkájának.

Cseh Sándor

a Szolnoki Dózsa magyar bajnok és BL-győztes vízilabdacsapatának vezetőedzője

– Sűrű volt az idei esztendő, sok sorozatban indultunk, és meg is nyertük azokat. Amit elértünk, az a magyar és a szolnoki vízilabda páratlan sikere. Köszönet érte mindenkinek, akik segítettek bennünket.

– Mindkét fiam vízilabdázik, és egyre több meccset játszanak korosztályos csapataikban. Addig jó, míg sok a feladat, és lehet azok megoldásán dolgozni. Szép és eredményes évet zártunk. Bizakodva várjuk a 2018-as esztendőt.

Balázs Péter

igazgató, Szolnoki Szigligeti Színház

– Jó eredménnyel zártuk a 2107-es gazdasági évet, művészeti szempontból pedig egy nagyszerű fél évadon vagyunk túl. A nézőszámunk százezer felett volt, az előadásaink száma a két színházban elérte a háromszázat.

– Eddig összesen hat bemutatónk volt, a díszelőadással és a két szilveszteri gálaműsorral kilenc, s ennek során mindenki a maximumot nyújtotta. Meg kell emlékeznünk gépkocsivezetőnkről, Kovács Józsefről, aki vétlenül, tragikus közlekedési balesetben vesztette életét.

Boldog István

országgyűlési képviselő

– Több szempontból is küzdelmes év volt ez, de mindenképpen pozitív. A következetes munkának köszönhetően a megyénkben élők biztonságban érezhetik magukat, s különböző mértékben ugyan, de gyarapodtak az elmúlt hónapok során. Jómagam mostantól fejlesztési biztosként is tevékenykedem.

– A beruházások elkezdődtek, eredményük jobbára majd a következő esztendőben látszik. Így bár elégedettek még nem lehetünk, pozitív várakozásokkal tekintünk az előttünk álló év elé.

Gál József

a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ igazgatója

– Ettől az évtől Cserkeszőlő az ország 31. gyógyhelye lett! Annak ellenére, hogy az időjárás viszontagságai miatt nehezen indult be a vendégforgalom, rekord évet zártunk. Megkezdtük medencéink és vendégházaink felújítását.

– Nagyszabású terveink vannak a jövőre nézve is. Volt egy súlyosabb betegségem, melyet a család segítségével gyorsan leküzdöttem. Ettől az évtől lelkileg megerősödve búcsúzom, és remélhetőleg a következőkkel is hasonlóan elégedett leszek.

Tarpai Enikő

a Szolnok Városi Állatotthon főmunkatársa

– Állatotthonunk jól zárta 2017-et, az idei esztendőt. Az előző évekhez képest, bár több kutya került hozzánk, de szerencsére többen is találtak gazdára közülük. Rengeteg adomány érkezett hozzánk, melyekért nagyon hálásak vagyunk.

– Az ivartalanítások száma is emelkedett az idei évben, és emellett fontos kihangsúlyozni, hogy az örökbefogadók is egyre tudatosabbak. Figyelnek arra, hogy ivartalanított kutyát válasszanak, ami egy nagy előrelépés.

Pócs János

jászsági országgyűlési képviselő

– Az elvégzett munka nyomán eddig mintegy 1200 milliárd forint térségi fejlesztés támogatásáról született döntés, amelyhez időről időre újabb pályázati összegek csatlakoznak. Míg korábban az volt a kihívás, tudunk-e munkahelyeket teremteni, immár a Jászságban több a munkahely, mint a munkavállaló.

– Idén is tovább javult a térségben élők közbiztonságérzete, ezt az folyamatot a rendőrség munkáját támogató eszközfejlesztéssel, beruházásokkal tovább szeretnénk segíteni.

Selmeczi Dániel

szolnoki víz alatti fotós

– Hosszú évek munkája és kalandjai után sikerült elkészítenünk a szudáni természetfilmünket, amivel végül egy hosszú korszakot zárhattunk le. A film bemutatóját pár héttel ezelőtt már megtartották, azóta már a televízióban is látható volt.

– Így immáron az év lezárultával némi pihenés és egyéb teendők után újabb víz alatti kihívások után nézhetünk. Ezt meg is tesszük, a következő esztendő, 2018 sem marad utazások, kalandok, illetve remélhetően remek fotók nélkül sem.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!