SZOLNOK

2017.12.12. 12:40

A közönséget is bevonja a játékba Pokorny Lia – véget ért az Új Néplap nyereményjátéka

Vajon melyek azok a „Dolgok, amikért érdemes élni”? – kérdeztük Pokorny Lia színművészt, aki december 13-án Szolnokra látogat előadásával.

Pokorny Lia szerint egy nő életében a legfontosabb dolog az, hogy anyává váljon. A történet, melyet a közönség is láthat, erről is szól.

– Nagyon sokan, még a közeli ismerősök is azt hiszik, hogy a darab az én életemről szól, annyira személyes a mondanivalója. Ez tévedés. A történet a gyermekkorból indul ki, miképpen figyeli a gyermek a szüleit, a világot.

– Később nyomon követhető a változás, ahogy kamaszodik, majd ahogy felnőtté válik. Persze, óhatatlanul eszembe jutott a saját gyermekkorom és a fiam.

– Kíváncsi vagyok, vajon ő hogyan láthat minket, hogyan él meg bennünket, a szüleit. Az én életem nem az volt, ami a darabban látható, de mindig visszavisz oda, ahonnan indultam és ahol most tartok.

– Sokszor feltettem magamnak a kérdést: vajon sikerült jó szülővé válnom? Remélem, igen, mert nincsen több esélyem – magyarázza az édesanya-színésznő, aki hangsúlyozza, mindez nem azt jelenti, hogy nem szabad hibázni.

A színésznő sokat tanult a darab kapcsán, megerősítette abban a hitében, miket nem szabad elfelejteni egy szülőnek soha, bármilyen helyzetben is van az élete: adni és odafigyelni. Ő is e szerint él és neveli 14 esztendős kamasz fiát.

Ahogy mondja, rendkívül élvezi ezt a korszakot, mára megtanult nem félni ettől a nehéznek titulált kamaszkortól.

Nyolcadikos fia mondatát tartja mindig szem előtt, aki a következő instrukciót adta magáról – édesanyjának: „anya, egy kamasszal nem úgy kell beszélni, mint egy gyerekkel, hanem mint egy tapasztalatlan felnőttel”.

Hasonló gondolatok az egyszemélyes darabban is megjelennek.

– Egyszemélyes, de mégsem teljesen, mert a közönséget is bevonom majd a játékba. Harminc oldalt kellett megtanulnom. Ez nem sok, van, aki hatvannal birkózik meg... – nevet Pokorny Lia, hozzátéve, a szöveg „etette magát”.

– A darabban a sok improvizáció a nehéz. Vannak szerepek, amelyeket előadásról előadásra más alakít majd a nézőközönségből, ettől válik izgalmassá is. És az eredeti kérdésre visszatérve: ezekért is érdemes élni.

Véget ért az Új Néplap december 1-jén elindított játéka.

Az alábbi szerencsések páros belépőt nyertek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban december 13-án 19.00 órakor megtekinthető Dolgok, amikért érdemes élni című előadásra:

Antal László, Jászladány

Baginé Jancsó Anna, Szolnok

Dékány Jánosné, Kengyel

Riskó Judit, Szolnok

Salló Dorottya, Szolnok

A szolnoki nyertesek a jegyeket az Új Néplap ügyfélszolgálati irodájában vehetik át.A vidéki nyerteseink a terjesztési hálózatunkon keresztül kapják meg a nyereményüket.

Gratulálunk a nyerteseknek!

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!