JÁNOSHIDA

2017.12.29. 16:25

Továbbfejleszthetik a jánoshidai minibölcsit, a gyermekvállalást ösztönöznék

Egy úgynevezett családi bölcsődét tart fenn a hidai önkormányzat, ahol összesen hét helybéli gyermek gondozását vállalhatják fel. Idén először nyílt lehetőség a mini bölcsődék támogatására. Az állam célja ezzel a gyermekvállalás ösztönzése, illetve a kisgyermekes édesanyák munkavállalásának könnyítése.

Eszes Béla polgármester elmondta, hogy a fejlesztést követően egyelőre még továbbra is hét férőhelyes maradna az intézmény, ugyanakkor az ellátást segítő feltételek, az eszközrendszer bővítését teszi lehetővé a támogatás.

A tízmillió forintos bővítést félmillió forintos önrész mellett használhatja fel Jánoshida.

A napokban közzétett információ szerint megyénkből öt – országos szinten hatvankilenc intézményt támogatnak 659 millió forinttal – településen nyílik lehetőség a támogatás felhasználására.

A tájékoztató szerint Jánoshida mellett Alattyán, Jászdózsa, Kenderes és Tiszatenyő fejlesztési igényét támogatja az állam jövőre ebből a keretből.

Berczik Ábel helyettes államtitkár kiemelte – olvashattuk a kormányzati portálon –, hogy a költségvetésben külön forrás állt rendelkezésre a kisebb településeken mini bölcsődei hálózat létrehozása.

A támogatásra azok a tízezernél kevesebb lakosú települések pályázhattak, melyeken nem működik sem bölcsőde, sem mini bölcsőde, és a háromévesnél fiatalabb gyerekek száma meghaladja a negyvenet.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!