KŐRÖSTETÉTLEN

2017.12.22. 17:26

Végre megépülhet az új sportudvar Kőröstetétlenen: „igazi karácsonyi ajándék ez az egész falunak”

Közeleg a karácsony, amikor sokan sokféle ajándékot teszünk a fa alá. Kőröstetétlenen hosszú ideje várnak már az iskola sportpályájának átépítésére. Most azonban végre teljesülhet az óhaj, hiszen afféle „karácsonyi meglepetésként” érkezett a támogató döntés.

Hartai Gergely

Közel húsz év alatt teljesen tönkrement a pálya, de hamarosan teljesen megújul – mutatja Pásztor Imre és Ézsiás Istvánné

Fotó: Hartai Gergely

– Néhány nappal ezelőtt jött meg az értesítés, hogy megkaptuk a sportért felelős államtitkár támogatását új, műfüves sportpályánk megvalósításához – hangoztatta örömmel a helyi iskola elavult létesítményét mutatva Pásztor Imre polgármester, aki már évek óta szeretne új sportudvart látni a jelenlegi helyén.

– Korábban fényképeket is küldtünk az államtitkárságnak, hogy bemutassuk a tetétleni műfüves pálya állapotát – taglalta, s kiemelte, az apró község nem akármilyen fegyverténynek tartja a majd’ húszéves helyszín rendbehozatalának lehetőségét.

– Nagyon örülünk annak, hogy megkaptuk a támogatást, hiszen nem egy kiírt pályázat révén született meg ez a döntés, hanem egyedi kérés alapján foglalkoztak velünk.

– Kis falu vagyunk, egyetlen pályával, mely ráadásul rossz állapotban van. Ez így nem mehetett már tovább... – emlékeztetett a falu első embere.

Pásztor Imre szerint százötven gyermek sporto­lási lehetőségeit változtathatja majd meg az új létesítmény.

– Közel tizenhárommillió forintból hozzuk rendbe a területet – tekintett a grund felszakadt borítására, majd elárulta, az udvaron egy 42x22 méteres műfüves létesítmény kialakítását kezdik meg a napokban.

„Igazi karácsonyi ajándék ez az egész falunak. Azt hiszem, a pálya támogatásáról szóló döntést tesszük jelképesen a fa alá”

– jelentette ki kellő humorral a faluvezető.

Közel húsz év alatt teljesen tönkrement a pálya, de hamarosan teljesen megújul – mutatja Pásztor Imre és Ézsiás Istvánné
Fotós: Hartai Gergely

Megtudtuk, időközben a kivitelezőt is kiválasztotta már az önkormányzat, s a napokban kezdődő munkálatok ­június végén zárulnak majd le.

– Gyorsan történnek a pálya körül az események, hiszen még a héten neki kell látnunk az udvar kiépítésének. Elsőként a szegélykövek elhelyezését végzik el a szakemberek – tájékoztatott.

A következő tanévtől úgy tűnik, egy modern, tömegsportokra alkalmas udvarnak örülhetnek majd a helyi iskola nebulói. Mivel a településen jelenleg nincs tornaterem, így a most épülő komplexumot emiatt is kiemelt beruházásnak tekinti a falu.

Sokaknak lesz meglepetés

– Iskolánk is nagy várakozással tekint a munkálatok kezdetére. A tantestület köreiben már mindenki előtt ismert, új sportpályával gazdagodunk, a szülők viszont hivatalosan még nem tudnak róla.

– Ám hamarosan ők is ­megismerik a részleteket. Amolyan karácsonyi meglepetés lesz... – árulta el Ézsiás Istvánné, a Ceglédi Református ­Általános Iskola tetétleni tagiskolájának vezetője.

Mint mondta, az iskola is csak nemrég szerzett tudomást arról, hogy hamarosan jelentős fejlesztések színtere lesz az intézmény.

Hartai Gergely

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!