KŐRÖSTETÉTLEN

2017.12.22. 17:26

Végre megépülhet az új sportudvar Kőröstetétlenen: „igazi karácsonyi ajándék ez az egész falunak”

Közeleg a karácsony, amikor sokan sokféle ajándékot teszünk a fa alá. Kőröstetétlenen hosszú ideje várnak már az iskola sportpályájának átépítésére. Most azonban végre teljesülhet az óhaj, hiszen afféle „karácsonyi meglepetésként” érkezett a támogató döntés.

Hartai Gergely

Közel húsz év alatt teljesen tönkrement a pálya, de hamarosan teljesen megújul – mutatja Pásztor Imre és Ézsiás Istvánné

Fotó: Hartai Gergely

– Néhány nappal ezelőtt jött meg az értesítés, hogy megkaptuk a sportért felelős államtitkár támogatását új, műfüves sportpályánk megvalósításához – hangoztatta örömmel a helyi iskola elavult létesítményét mutatva Pásztor Imre polgármester, aki már évek óta szeretne új sportudvart látni a jelenlegi helyén.

– Korábban fényképeket is küldtünk az államtitkárságnak, hogy bemutassuk a tetétleni műfüves pálya állapotát – taglalta, s kiemelte, az apró község nem akármilyen fegyverténynek tartja a majd’ húszéves helyszín rendbehozatalának lehetőségét.

– Nagyon örülünk annak, hogy megkaptuk a támogatást, hiszen nem egy kiírt pályázat révén született meg ez a döntés, hanem egyedi kérés alapján foglalkoztak velünk.

– Kis falu vagyunk, egyetlen pályával, mely ráadásul rossz állapotban van. Ez így nem mehetett már tovább... – emlékeztetett a falu első embere.

Pásztor Imre szerint százötven gyermek sporto­lási lehetőségeit változtathatja majd meg az új létesítmény.

– Közel tizenhárommillió forintból hozzuk rendbe a területet – tekintett a grund felszakadt borítására, majd elárulta, az udvaron egy 42x22 méteres műfüves létesítmény kialakítását kezdik meg a napokban.

„Igazi karácsonyi ajándék ez az egész falunak. Azt hiszem, a pálya támogatásáról szóló döntést tesszük jelképesen a fa alá”

– jelentette ki kellő humorral a faluvezető.

Közel húsz év alatt teljesen tönkrement a pálya, de hamarosan teljesen megújul – mutatja Pásztor Imre és Ézsiás Istvánné
Fotós: Hartai Gergely

Megtudtuk, időközben a kivitelezőt is kiválasztotta már az önkormányzat, s a napokban kezdődő munkálatok ­június végén zárulnak majd le.

– Gyorsan történnek a pálya körül az események, hiszen még a héten neki kell látnunk az udvar kiépítésének. Elsőként a szegélykövek elhelyezését végzik el a szakemberek – tájékoztatott.

A következő tanévtől úgy tűnik, egy modern, tömegsportokra alkalmas udvarnak örülhetnek majd a helyi iskola nebulói. Mivel a településen jelenleg nincs tornaterem, így a most épülő komplexumot emiatt is kiemelt beruházásnak tekinti a falu.

Sokaknak lesz meglepetés

– Iskolánk is nagy várakozással tekint a munkálatok kezdetére. A tantestület köreiben már mindenki előtt ismert, új sportpályával gazdagodunk, a szülők viszont hivatalosan még nem tudnak róla.

– Ám hamarosan ők is ­megismerik a részleteket. Amolyan karácsonyi meglepetés lesz... – árulta el Ézsiás Istvánné, a Ceglédi Református ­Általános Iskola tetétleni tagiskolájának vezetője.

Mint mondta, az iskola is csak nemrég szerzett tudomást arról, hogy hamarosan jelentős fejlesztések színtere lesz az intézmény.

Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!