ABÁDSZALÓK

2018.01.23. 18:40

Aprónép szavalóversenye Szalókon (galéria)

Megyei versmondó versennyel ünnepelték a Magyar Kultúra Napját a Kovács Mihály Általános Iskolában. A Jászkunság több településéről is érkeztek alsósok.

Ujvári László

dav

Szülők és nagyszülők, tanítónénik kísérték a kicsiket hétfőn délután, ahol az iskola aulájában gyülekezett az ünneplőbe öltözött gyereksereg.

Az iskola igazgatója, Parázsó Katalin köszöntötte a jelenlévőket. Mint elmondta: hosszú évek óta hagyomány az intézményben, hogy a Magyar Kultúra Napján versmondó versenyt szerveznek az alsó tagozatosok számára.

Idén párhuzamosan két tanteremben zajlott a verseny, a gyerekek az elismert magyar költőnő, Osvát Erzsébet verseiből választhattak egyet.

Az ügyes, jól felkészített gyerekekből álló mezőny komoly kihívás elé állította a zsűrit, akik minden évfolyamban az öt legjobb szavalót díjazták.

Az első helyek többségét abádszalóki gyerekek nyerték. Az első osztályosok között az abádszalóki Takács Virág bizonyult a legügyesebbnek, míg a másodikosoknál a szintén hazai indulónak számító Nagy Ramóna.

A harmadik évfolyam első helyezését is a Kovács Mihály Általános Iskola tanulója hozta el, Fábián Fanni produkcióját jutalmazta a zsűri. A negyedik osztályosok között a kunhegyesi Kovács Blanka lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!