SZÁSZBEREK

2018.01.13. 09:30

Bővítenék a polgárőrség létszámát, hogy bűnmentes község maradhasson Szászberek

Idén már új vezető irányítása alatt dolgozik a szászbereki polgárőr egyesület.

A korábbi vezető a múlt év decemberében lemondott tisztségéről, az elnöki teendőket pedig Szabó Dénes vette át, aki az egyesületi élet megélénkítését tűzte ki célul, és már év végén akciót indított az egyesület szűkös anyagi helyzetének javítására.

A polgárőrök ugyanis jótékonysági szilveszteri bált rendeztek.

– Közel hatvan fő vett részt a bálon és eredményesnek bizonyult az adománygyűjtés – árulta el Szabó Dénes.

– Hamarosan pályázatot is fogunk beadni a tevékenységünkhöz fontos eszközök beszerzésére. Szükségünk lenne többek között elemlámpákra, jelenleg ugyanis a sajátjainkat használjuk.

– Ruházatunk ugyan van, bár felsőruházat kevés, viszont szükségünk lesz újakra, mivel a létszámot bővíteni szeretnénk. Az év első két hónapjában toborzást végzünk. Jelenleg negyvenöt fős a tagságunk, de úgy tizenöten már jelezték, szeretnének belépni.

– Terveink között szerepel az is, hogy a meglévő térfigyelő kamerák mellé további hatot szereltessünk fel a település különböző pontjaira. Szászbereken lényegében nulla a bűnelkövetések száma, és szeretnénk, ha ez így is maradna – hangsúlyozta az új elnök.

Azt is elmondta, továbbra is tartani fogják a kapcsolatot a környező települések szervezeteivel, Újszásszal, Zagyvarékassal, közös járőrözésekben vesznek részt, segítik egymás munkáját.

Kovács B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!