SZOLNOK

2018.01.11. 19:48

Még mindig rengeteg a kóbor kutya a szilveszteri petárdázások miatt

Még mindig több, a szilveszteri petárdázás miatt világgá szaladt kutya kóborol a megyében. Lajkó-Balázs Edit, a Kéz a Mancsért Egyesület elnöke elmondta, többen úgy képzelik el az állatvédő szervezetet, mint a mentőszolgálatot: ha hívják, azonnal kimennek a helyszínre, és elviszik, majd meggyógyítják a sérült ebet. Ám ennek az elvárásnak a mancsosok nem tudnak eleget tenni.

Joó Zsuzsa

– Nekünk nincsen alkalmazottunk, szolgálati autónk és telephelyünk, ahová a befogott kutyákat tudnánk elszállítani. Jó esetben ideiglenes, önkéntes befogadókhoz kerülnek az ebek.

– Ennek ellenére szilveszter után több kutya is hozzánk került. Négyet műtétre vittünk vagy viszünk az egyesület pénzéből, a többinek keressük a gazdiját.

Lajkó-Balázs Edit arra kéri az állatbarátokat, ha valaki egy kóbor jószágot lát, figyelje meg, milyen állapotban van, milyen nemű, jól táplált-e, félős-e, milyen a mérete, és ha tud, készítsen róla fotót.

Ezek után hívja az állatvédőket, akik – hangsúlyozza az elnök – nem biztos, hogy azonnal ki tudnak menni a helyszínre. Ideális az lenne, ha a megtaláló biztonságos helyre vinné a kutyát, persze, tudja, erre nincsen mindenkinek lehetősége.

Lajkó-Balázs Edit elmondta: idén öt kutyát sikerült már örökbe adni, decemberben egy tonna tápot gyűjtöttek össze, a támogatók pedig eltérő összegű pénzadománnyal segítették munkájukat.

J. Zs.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!