Szolnok

2017.08.13. 09:30

A tantermen kívüli oktatás szépségét tapasztalhatták meg a diákok

A Szandaszőlősi Általános Iskola volt a házigazdája idén a „Szabadtéri iskola–Tantermen kívüli ­oktatás” hároméves nemzetközi projekt magyarországi találkozójának.

A külföldről is érkezett vendégek nagyon jól érezték magukat a megyeszékhelyen.

Forrás: Beküldött fotó

Az ­összejövetelre Csehországból, Horvátországból, Lettországból és Ausztriá­ból érkeztek vendégek.

A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a tantermen kívüli oktatás lehetőségeire. Az egyhetes magyaror­szági látogatás során a vendégek megismerkedhettek Buda­pest nevezetességeivel, valamint ellátogattak a szarva­si arborétumba is.

Az egynapos mátrai kirándulás is tartalmas programnak ígérkezett. A Mátra Múzeum gazdag gyűjteményével ismerkedhettek meg az idelátogató tanárok és tanulók, majd a madárgyűrűzés ritka pillanatának lehettek szemtanúi.

A külföldről is érkezett vendégek nagyon jól érezték magukat a megyeszékhelyen.
Forrás: Beküldött fotó

A sástói kilátóból, a kékestetői tévétoronyból csodálatos panoráma kápráztatta el a külföldi vendégeket.

A szandai iskola egy kulturális műsorral is bemutatkozott a találkozó során, melyet a résztvevő országok bemutatkozása követett, majd a napot egy fergeteges táncház koronázta meg. A hetet a Reptárban tett látogatás és játékos ügyességi verseny zárta.

Minden program valamilyen formában a földhöz, vízhez, levegőhöz kapcsolódott.

Mivel a projekt nyelve az angol és a német, így remek alkalom nyílt nyelvtudásunk fejlesztésére is, hiszen minden programot a szandaszőlősi tanulók prezentáltak ezen a két nyelven, így a megyeszékhely interaktív megismerése is ezeken a nyelveken történt.

A hét során szakmai konzultációkat is tartottak, ahol a projekt eddigi tapasztalatait beszélték meg, illetve a következő év találkozóját is előkészítették, melyet Horvátországban rendeznek majd meg.

A hét élményekkel, tudásban új ismeretekkel gazdagodva zárult.

Sitku Anna,

7. osztályos tanuló­

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!