TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2017.08.21. 12:28

Megoldódott az orvosi ügyelet kérdése Miklóson

Módosítják, vagyis a szolgáltató által korábban kért összeggel támogatják ezentúl az orvosi ügyeleti ellátást – erről döntött rendkívüli ülésén a törökszentmiklósi képviselő-testület a minap.

A város, illetve három környékbeli település ügyeletét ellátó cég igazgatója – ahogy arról korábban az Új Néplap is részletesen beszámolt – azután mondta fel az önkormányzattal kötött szerződést, miután a város képviselő-testülete egy korábbi ülésén levette a napirendi pontról az ügyelet támogatásának emeléséről szóló kérelem tárgyalását.

A cég ügyvezető igazgatója a kérelmet azzal indokolta, a fejenként 7,8 forintos finanszírozási összeg annyira alacsony, hogy abból nem tudja tovább fenntartani a szolgáltatást, helyette 23,38 forintos támogatási összeget javasolt.

A képviselő-­testület az emelést alátámasztó számadatokat és további információkat szeretett volna kérni a szolgáltató cégtől, ám az igazgató az ülés után felmondta a szerződést, ami azt jelentette, hogy a felmondási idő letelte, vagyis október harmincegyedike után nem látja el tovább az ügyeletet.

Az önkormányzat ezután három lehetőséget vizsgált.

Az első az volt, hogy saját járóbeteg-szakellátásán belül oldja meg az ügyeletet, ám a háziorvosok ezt nem szívesen vállalták volna, az önkormányzat pedig nem kockáztatta, hogy még több üres praxis legyen a városban.

A második lehetőség a közbeszerzési eljárás kiírása volt, melyre egy cég jelentkezett, a harmadik pedig, hogy megegyezzenek a korábbi szolgáltatóval.

A Sol Oriens Kft. ügyvezetője a tárgyalásokon azt mondta, visszavonja felmondó nyilatkozatát, ha az önkormányzat úgy dönt, 2017. június elsejétől biztosítja az orvosi ügyelet ellátásához nyújtott támogatás korábban kért összegét.

Mivel az emelés szükségességét ezúttal dokumentumokkal is alátámasztotta, a testület egyhangúlag megszavazta a finanszírozás emelését.

A rendkívüli ülésen elhangzott az is, a képviselők remélik, a magasabb támogatási összeg magasabb színvonalú ellátást is jelent majd a jövőben.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!