TÚRKEVE

2017.08.13. 11:25

Több milliót költöttek a művház felújítására Túrkevén

A Madarász Károly Művelődési Ház épületének külső képe meglehetősen elhanyagolt benyomást keltett az utóbbi években és a termek padlózata is rendkívüli mértékben elhasználódott.

Az intézmény az elmúlt időszakban igyekezett saját erejéből is javítani a helyzeten: két éve a színpad fölötti födém hőszigetelést és esztétikus gipszkarton burkolatot kapott, a ­tavalyi évben pedig a nagyterem parkettáját sikerült felújítani.

Folytatva a megkezdett munkát, a 2017-es költségvetésben kértek és kaptak támogatást a város képviselő-testületétől, sőt, ezt a támogatást év közben is kiegészítették. Az így biztosított, összesen hárommillió forintból a külső homlokzat felújítására, az ablakok festésére került sor, valamint az előtető is megújult az utcai bejárat fölött.

Mindezek mellett felújították az előadóterem parkettáját, valamint a kisteremben felszakadt PVC-padlót is laminált padlóra tudták cserélni. A felsoroltakon túl lehetőség nyílt az előtér mennyezetének újrafestésére, így valóban kulturált körülmények között fogadhatja a művelődési ház a látogatókat.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!