Kisújszállás

2020.02.23. 11:30

A gyülekezeti ebédekre és jeles alkalmakra készítik a tésztát

A helyi református gyülekezet nőszövetség tagjai negyven és hetven év közöttiek. Vezetőjük Liszka Noémi református lelkész.

Daróczi Erzsébet

A csigakészítés heti elfoglaltságot jelent

Fotó: Beküldött fotó

Az asszonyok, nagymamák heti rendszerességgel, hétfő délutánonként tartanak találkozókat, ahol a lelkészi igeolvasás, közös imádkozás után beszélgetnek, énekelnek, közben sodorják, készítik a csigatésztát.

A csigakészítés heti elfoglaltságot jelent
Fotó: Beküldött fotó

A jeles ünnepekről és a tagok névnapjáról is megemlékeznek, s a program minden alkalommal szeretetvendégséggel zárul. Az Arany János Református Iskola egyik épületében találkoznak, és ott készítik el közösen a levesbe valót. Az épületben tanuló elsős és másodikos gyermekek is nagyon várják ezeket a délutánokat.

A terembe betérve érdeklődéssel figyelik ezt a munkát, közben beszélgetnek a nagymamákkal, a bátrabbak ki is próbálják, hogyan kell sodorni a csigát. A tésztát főleg a jeles egyházi alkalmakra, a gyülekezeti ebédekre készítik a nőszövetségi tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában