VIDEÓ+GALÉRIA

2019.07.17. 15:10

Bejárhatják a földrészt a kamionokra tett baleset-megelőzési üzenetek

Évente több mint hatszáz ember veszti életét közlekedési balesetben Magyarország közútjain.

Bíró Zoltán/Czakó Nóra

A tragédiák számának csökkentése érdekében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága egy újszerű, országosan egyedülálló kezdeményezésbe kezdett.

„A kampányt oda kell vinni, ahol a tragédiák történnek!” elnevezésű akcióról szerdán tartottak sajtótájékoztatót a szolnoki BI-KA Logisztika Kft. telephelyén.

A megyei balesetmegelőzési bizottság még tavaly év végén kérte fel a szolnoki Magiszter Alapfokú Művészeti Iskola tanulóit, hogy a közlekedési balesetek csökkentése érdekében készítsenek olyan képeket, amik az emberi érzelmekre is hatnak. Az alkotások kamionokra kerültek, hogy bejárhassák az országot, illetve Európa közúthálózatát.

Kosztyó Gábor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy közútjainkon több ezer járműszerelvény végez fuvarozást. A kamionok felületén pedig több tízezer négyzetméter üres, többnyire szürke, sivár felület látható. Ezért esett rájuk a választás.

– A szolnoki BI-KA Logisztika Kft. és a tiszaföldvári Nagy és Társa Kft. első szóra és nagy lelkesedéssel csatlakozott a kampányhoz. Összesen 35 kamiont biztosítanak az óriás plakátok felhelyezésére – fejtette ki Kosztyó Gábor.

– A projekt értékét szemlélteti, hogy amennyiben óránként átlagosan 33 személy látja az álló vagy éppen mozgó járműveken lévő képeket, úgy az üzenetek egy év alatt több mint tízmillió emberhez juthatnak el.

– Éppen ezért szeretnénk a kampányt a megye határain túlra is kiterjeszteni, és országos összefogásra hívunk minden egyéni és társas fuvarozó vállalkozást. Lehetőséget biztosítunk nekik a csatlakozásra, hogy támogassák kezdeményezésünket.

– Ha ugyanis kevesebb baleset történik, akkor csökken az állásidő, és kevesebb kerülőutat kell megtenni. Így határidőre célba érnek a kamionok, és kevesebb a bosszankodás is.

– Emellett várjuk a további balesetmegelőzési célú képeket a megyén túlról is, hogy bővítse a jelenleg kilenc alkotásból álló választható kínálatot. Úgy gondolom, ez a kampány alkalmas arra, hogy a magyar emberek megmutassák Európának, képesek az összefogásra, és elhivatottak annak érdekében, hogy tovább javuljon a közlekedési kultúra, csökkenjen a tragédiák száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában