vizsgálat

2019.05.10. 15:29

Elkészült a pusztamonostori diákok „cukortérképe”

Az önkormányzat kezdeményezésére, a háziorvosi és védőnői szolgálattal együttműködve, május elején ingyenes vércukormérést végeztek a helyi általános iskolában.

Illés Anita

Forrás: Shutterstock

Hazánkban sok családot érint a cukorbetegség, ezért szerették volna felhívni a figyelmet a szűrővizsgálat és a betegség megelőzésének fontosságára. Elkészítették a tanulók „cukortérképét”. Sári Ferenc polgármester elmondta, hogy a cukorkontroll-vizsgálaton részt vevő tanulók mindegyikének negatív lett az eredménye, aminek természetesen örültek.

– Csak azoknak nem mérték meg a vércukorszintjét, akik betegség vagy egyéb okok miatt nem voltak iskolában. A vizsgálatot körültekintő szervezés előzte meg. Szükség volt ugyanis a szülők és a pedagógusok támogatására is, amit megkaptunk, és a kezdeményezés mellé álltak, hiszen fontosnak tartják a cukorbetegség megelőzését. A szűrővizsgálatot az iskola gyermek- és ifjúsági könyvtárában szerveztük meg, stresszmentes környezetben, a diákok hősiesen helytálltak – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában