TÉRAVATÁS

2017.10.18. 15:40

Felavatták a szolnoki Deák teret – új külsőt is kapott az egykor elhanyagolt park

A napokban megépítették, kedden pedig felavatták és hivatalosan is használatba adták a Szapáry út és az Óvoda utca által határolt területet.

Fotó: Csabai István

Az egykoron kissé elhanyagolt park hangulatos térré lett, melynek a közgyűlési döntés nevet is adományozott.

Ez év október 17-től Deák Ferenc térként fogjuk ismerni a területet, s az alkalomra, a napra pontosan 214 éve született „Haza Bölcse” előtt tisztelegve, a névadót ábrázoló – Pogány Gábor Benő szobrászművész által megalkotott – domborművet is lelepleztek a téravató résztvevői.

Szalay Ferenc polgármester beszédében a rombolást szembeállította az építéssel – utalva a Kossuth téri szoborrongálásra, valamint a hétvégi, rózsakerti vandalizmusra is.

Fotós: Csabai István

Megköszönte a kezdeményezők (Póta Sándor városatya, Retkes Ferenc városszépítő) és a megvalósítók (Petre Anna Mária tervező, Lits László NHSZ-igazgató) lokálpatriotizmusát.

Az eseményen Molnár László színművész Deák beszédéből olvasott fel részletet, míg a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus a Himnuszt és Szózatot tolmácsolta a jelenlévőknek.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!