GALÉRIÁVAL

2019.10.10. 17:30

Ökoturisztikai látogatóközponttal bővült a berényi állatkert

Ökoturisztikai látogatóközponttal bővítették a Jászberényi Állat- és Növénykertet, valamint felújították az állatkert mögött található Kerekudvari utat.

Illés Anita

A pályázati forrásból megvalósult beruházásokat szerdán ünnepélyes keretek között adták át. Az önkormányzat hatszázötven millió forintot nyert az iparterületek infrastrukturális fejlesztésére, melynek egy részéből felújították a Kerekudvari utat. A beruházást Piroska Miklós a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Szabó Tamás polgármester és Fedor István kivitelező adták át.

A jászberényi önkormányzat Jászdózsa településsel együttműködve, konzorciumban egy turisztikai pályázat keretében nyert támogatást a látogatóközpont kialakítására. A projekt részeként az állatkertben tematikus játszóteret is kialakítottak, amit a gyerekek nagy örömmel már tavaly birtokba vettek.

Az ökoturisztikai látogatóközpont a környezettudatos nevelést szolgálja. A létesítmény helyed ad majd többek között természettudományos előadásoknak, kiállításoknak és zoopedagógiai foglalkozásoknak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában