JÁSZALSÓSZENTGYÖRGY

2018.08.23. 18:45

Összefogás segítette elő a Szent István mellszobor avatását

A községben szervezett családi nap keretében, Szent István királyunk tiszteletére avattak szobrot Jászalsószentgyörgyön, nemzeti ünnepünkön.

A mellszobor különlegessége, hogy azt egy kis szökőkút veszi körül a központban található parkban. A szobrot Szarvák Imre polgármester leplezte le és Soós Tamás plébános szentelte meg.

Hírportálunk érdeklődésére a polgármester elmondta, korábban is egy kis szökőkút állt az új szobor helyén, csakhogy az bizonytalan körülmények között – nagy valószínűséggel vandálok tették tönkre – romlott el.

A helybéliek lényegében azóta szerették volna, ha valamilyen formában megújulhatna a park ékessége.

Jászalsószentgyörgy lengyelországi testvértelepülésével, Tarnow Gmina-val kialakult jól működő kapcsolat is segítette a szoboravatást. A szökőkút rendbetételét, illetve a környezet kialakítását a jász község önkormányzata vállalta fel. Szent István szobrát pedig egy lengyel művész alkotta.

Wociech Ruszel, tarnowi ismeretség révén hallott az alsószentgyörgyiek tervéről, és felajánlotta, hogy elkészíti államalapító királyunk szobrát. Szarvák Imre polgármester örömét fejezte ki, hogy ilyen jeles alkalmakkor is tetten érhető az együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában