havas terepen is jók

2019.02.20. 14:45

Síelésben és terepfutásban is remekeltek a megyei tűzoltók

Már hagyomány, hogy telente Kékestetőn tűzoltók százai méretik meg magukat síelésben és terepfutásban. Nem volt ez másként a napokban sem: az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg az idei Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyt.

Czakó Nóra

Baukó Péter, a nap legaktívabb versenyzője

Fotó: Nagy Csaba

Az ország különböző pontjairól érkeztek tűzoltók az egész napos rendezvényre, melynek célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről.

A résztvevők szabad síeléssel indították a napot, majd a folytatásban hét női versenyző és huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, cseppet sem könnyű pályán. A vállalkozó szellemű hölgyek háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy hatezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel.

Habár megyénk síkságon fekszik, ez nem jelenti azt, hogy a téli, hegyi sportágakban ne lennének jók a jászkunsági tűzoltók. Ezt maradéktalanul be is bizonyították: Csillik Annamária zászlós terepfutásban második helyen végzett, míg Baukó Péter őrnagy futásban bronz-, síelésben pedig ezüstérmet szerzett.

Mivel az őrnagy snowboardban is elindult, így megkapta a nap legaktívabb versenyzőjének járó különdíjat – mondta el hírportálunknak Németh Ádám, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Baukó Péter, a nap legaktívabb versenyzője
Fotó: Nagy Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában