KISÚJSZÁLLÁS

2017.11.18. 11:23

Zárlat okozta a tüzet a kisújszállási szociális otthonban

Pénteken reggel hét óra után zárlat miatt éghettek a vezetékek egy szociális otthon elektromos helyiségében, a kisújszállási Téglagyár utcában.

A kisújszállási önkormányzati és a karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy ott dolgozó porral oltóval megszüntette a lánggal égést, és megkezdték az épület kiürítését is.

Harmincöt embert egy másik épületrészben helyeztek el.

Az egységek mellett a társhatóságok is a helyszínre értek – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központ a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában működik.

Amint értesült a történtekről Kecze István, a társulás alelnöke, Kisújszállás polgármestere, azonnal a helyszínre indult.

Mint honlapunknak elmondja, kiérkezésekor a dolgozók már az épületben elhelyezett huszonnégy lakó átköltöztetését egy szomszédos épületben megoldották.

Az idős embereket, akik eleinte nem is értették, miért kell átmenniük, a dolgozók nyugtatták. A gyors észlelésnek és intézkedésnek köszönhetően senki nem sérült meg, s mivel a lángokat időben eloltották, nem terjedt át a tűz onnan máshová.

Az ellátottak fegyelmezetten mentek át a gondozókkal a számukra kijelölt szobákba, helyiségekbe.

Az idős emberek élete nem volt veszélyben, szögezte le a városvezető.

– A tűzoltók kiérkezésükkor az épületet áramtalanították, majd alaposan átszellőztették.

– Mire én kiérkeztem, már füstszagot sem lehetett itt érezni – sorolja Kecze István, akitől megtudjuk, ez a bejárat melletti épület a több mint száz fő ellátásáról gondoskodó intézmény legrégebbi szárnya.

Ebben találhatóak a lakószobák mellett az irodahelyiségek is. Az épületre két éve telepítettek egy pályázatból napelemparkot, s ennek a betápláló kapcsolója hibásodott meg.

Mivel órákig nem lehetett elérni az otthont az ismert vezetékes számokon, az aggódó hozzátartozók számára egy mobiltelefonszámot biztosítottak, akik azon tudtak érdeklődni rokonaikról, családtagjaikról.

Értesítették a kivitelezőt

Mivel a napelemek betápláló kapcsolója alatta található az az elektromos hálózati kapcsolószekrény, amely az intézmény áramellátását biztosítja, fontos volt a teljes áramtalanítás.

A korábbi napelemes beruházást végző kivitelező céget a meghibásodás után azonnal értesítették, akik még reggel hozzáfogtak a hiba kijavításához.

Daróczi Erzsébet

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!