Kultúra

2013.05.08. 10:55

Tízen maradtak a megyei Príma Díj jelöltjei

Múlt hét péntekig lehetett szavazni a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Príma Díj jelöltjeire az Új Nplap hasábjain megjelent szavazólapok segítségével.

G. SZ.

A magyar irodalom kategóriában Kiss József, magyar színház- és filmművészet kategóriában Barabás Botond, magyar képzőművészet kategóriában Verebes György, magyar tudomány kategóriában Gúth Ferenc, magyar oktatás és köznevelés kategóriában Lamos Imre, magyar építészet és építőművészet kategóriában Marton Csaba és Martonné Molnár Marianna, magyar sajtó kategóriában Seress Zsuzsa, magyar népművészet és közművelődés kategóriában Demeter István, magyar zeneművészet kategóriában Somosné Sűrű Erzsébet és Somos János, magyar sport kategóriában pedig Furkó Kálmán gyűjtötte össze a legtöbb szavazatot, és így vehet részt az őszi díjátadón.


Dr. Lits József, a díj mögött álló VOSZ megyei elnöke arról is beszélt, hogy a területi Príma díjakat szeptember 16-án, a megyeszékhelyen adják át a szokásos gálaesten, illetve azt is elárulta, hogy a Bartók Kamarakórus mellett Furkó Kálmánt, Balázs Pétert és Győrfi Sándort országos Prima Primissima-jelöltnek ajánlják, a Junior Príma kategóriában pedig a fiatal színművész, Molnár Nikolett képviselheti megyénket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!