Kultúra

2015.01.31. 17:33

Kitüntették a harmincéves Phoenix Vegyeskart

Kisújszállás zenei kultúrájának gazdagításáért végzett több évtizedes művészeti tevékenységéért az önkormányzat a Phoenix Vegyeskart Kisújszállás Város Arany János Pedagógiai, Kulturális és Művészeti Díja elismerésben részesítette.

Szoljon.hu

A díjat az elmúlt héten Kecze István polgármester adta át. Harminc éve az eredetileg egy alkalomra „összejött”, Papp László művésztanár vezényletével éneklő közösség sikeres bemutatkozása érlelni kezdte a folytatás gondolatát. A tagok megnyerték karnagyuknak a világhírű Gulyás György Liszt-díjas érdemes művészt.

A kórus az eltelt három évtizedben számos alkalommal bizonyította, hogy méltó a nevéhez, s művészeti munkájának egyik lényeges eleme a megújulni tudás. Gulyás György karnagy magasra tette a mércét, utána többen vezették a kórust. Közel két évtizeden át Vajna Katalin Csokonai alkotói díjas karnagy, s tavaly óta Lór-Kerekes Ágnes. Az önkormányzat 1995-ben Pro Communitate Emlékéremmel ismerte el művészeti munkájukat, 1996-ban elnyerték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!