Kultúra

2016.10.08. 11:30

Az önkormányzat állja A martfűi rémre a mozijegyeket

Vasárnap lesz látható először Sopsits Árpád A martfűi rém című pszichothrillere, a hétvégén kezdődő XXXII. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyében.

J. ZS.

A verseny a berlini, a cannes-i, a Karlovy Vary-i és a velencei mustra mellett egyike a 15 A kategóriás filmfesztiválnak. A fődíjért, melyet eddig még sosem nyert el magyar alkotás, idén Sopsits Árpád, a martfűi sorozatgyilkosságot feldolgozó új filmje indul. A javarészt megyénkben forgatott alkotás legfontosabb szerepeiben Bárnai Péter, Hajduk Károly, Anger Zsolt, Jászberényi Gábor, Trill Zsolt, Szamosi Zsófi és Balsai Mónika látható. A számos megyénkbeli statisztát is szerepeltető film forgatókönyvét Sopsits Árpád írta, az operatőr Szabó Gábor volt, ­producerei Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila.

Ferenczy Gábor honlapunknak elmondta, a varsói bemutató után rögtön Martfűre hozzák a filmet, a magyarországi ősbemutató tehát itt lesz, várhatóan november 3-án. A település polgármestere úgy nyilatkozott, aznapra két vetítést is terveznek a helyi moziban, 17 és 20 órakor. Bár a forgalmazók ragaszkodnak ahhoz, hogy a belépés ne ingyenes legyen, az önkormányzat – végső esetben – állja a költségeket.

– A jegyekért már most hatalmas a tolongás, gondoljuk el: a filmben több mint kétszáz környékbeli statiszta szerepelt, akik mindannyian kíváncsiak a filmre, magukra. Ezért úgy gondoltuk, a belépőkre csak személyesen lehet előre regisztrálni, azaz egyvalaki nem foglalhat le interneten tíz–húsz darabot. A jegyek átvételéről, annak módjáról most egyeztetünk – tette hozzá dr. Papp Antal polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!