Kultúra

2017.02.17. 15:00

Házasságban betöltött szerepeinkről volt szó a moziban

Férfi és nő házasságban betöltött szerepéről hallhatott az, aki ellátogatott szerdán a Tiszapart Moziba.

M. R. E.

A SZEREPEK – Férfiak és nők a társadalomban című szemináriumsorozat házasságról szóló aktuális részét Mosolygó Dénes, a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola lelkésze tartotta.

Az előadó elsősorban a Biblia tanítását vette alapul, mely szerint az Úr nem egymás felé vagy alá, hanem egymás mellé teremtette a férfit és a nőt, mindketten ugyanolyan fontosak és értékesek a családban. A szeretet megvalósítása szerinte mindkettőnek ugyanolyan feladata, de alapvető különbségek is vannak: míg a férjnek többek között a vezetés, vagyis a család irányítása, a nőnek egyebek mellett a szolgálat a dolga. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.

A szemináriumsorozatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezi, a következő rendezvényt március 23-án tartják, Férfiak és nők a menedzsmentben címmel, melynek előadója Ferenczné Szarvas Anikó, szervezetfejlesztő pszichológus lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!