Kultúra

2017.05.23. 16:31

Szünidei matinéval vár a TISZApART Mozi

A nyári szünet legnagyobb dilemmája, hogy a többhetes vakáció alatt mit is csináljon a gyerek.

Sz. E.


Hát irány a mozi! Gyerekeknek szóló európai családi és animációs filmekkel készül ugyanis a TISZApART Mozi júniusban, a szünidő beköszöntével egy hétig várják a jobbnál jobb vetítések a kicsiket és nagyobbakat is.

A gyerekeket szórakoztató mesefilmeknek se szerik se számuk, európai alkotásokkal viszont kevésbé találkozhatunk. Ezen igyekszik változtatni a város egyetlen artmozija Európai Vakáció nevű szünidei matiné műsorával. Június 19-étől egy héten keresztül minden délután francia, ukrán vagy éppen spanyol filmmel várják a gyerekeket és persze a felnőtteket is. A vakáció nyitófilmje a sárkányvadász Tímár Misi kalandjait bemutató Sárkányvarázs animációs film lesz, amit a furcsa című Életem Cukkiniként követ.

Ez utóbbi egy kilencéves kisfiúról szól, akin rajtaragadt ez a különös becenév. Cukkinit a Belle és Sébastien, a magányos kisfiú és menhelyről szökött kutya kedves történetének folytatása követi. A matinék között helyet kapott egy dokumentumfilm is, A nagy napom című alkotás mégsem unalmas, egy gyerekekről szóló kaland, ami a kitartásról, az elkötelezettségről szól. Persze a komolyabb filmek után jár egy kis könnyedség, lesz varázslatos Pizsamaparti is, mindenféle éjszakai izgalmakkal.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A matinék között lesz látható az Életem Cukkiniként is | Fotó: IMDb
[/caption]


A hét két utolsó filmje állatokról szól, de nem ám hétköznapiakról! Ricsi, a gólya például valójában veréb, akit gólyák neveltek fel, így magáról is azt hiszi, hogy e madárfajba tartozik. Mikor befogadói költözéskor hátrahagyják, rádöben a valóságra, viszont barátai segítségével csak azért is megmutatja, hogy van olyan gólya, mint a többiek!
A másik állattörténet hőse Csápi – Az óceán hőse, egy kalandvágyó polip, aki egy nap fontos feladatot kap a víz alatti közösség vezetőjétől, meg kell mentenie az óceánt!

A TISZApART Mozi nem hagyja unatkozni a felnőtteket sem, ugyanis az Európa Expressz filmkulb keretében egész nyáron európai filmeket vetítenek majd, a legelsőt június 27-én. Érdemes tehát szétnézni kicsiknek és nagyoknak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!