Kodály-emlékév

2017.11.03. 14:56

Boros Misi is fellép a kecskeméti Kodály-bérlet új évadában

A Filharmónia Magyarország és a kecskeméti Hírös Agóra Filharmónia Kodály Bérletének új évadában a korábbi Virtuózok-győztes Boros Misi új repertoárdarabbal mutatkozik be, de színpadra lép a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Óbudai Danubia Zenekar és utóbbival Sakata Tomoki zongoraművész is.

A november 12-i évadnyitó koncerten a Nemzeti Filharmonikus Zenekar az egy esztendeje elhunyt Kocsis Zoltán emlékére Rachmanyinov szólózongorára komponált egyik etüdsorozatát adja elő, amelyek közül jó néhányból maga a neves karmester készített zenekari átiratot. A kecskeméti Hírös Agóra közönsége Berkes Kálmán vezényletével hallhat belőlük néhányat. A programból nem marad ki Mozart sem, akinek c-moll szerenádját hallhatja majd a közönség.

Karácsonyhoz közeledve, december 11-én a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Erdei Péter dirigenssel és a Kecskeméti Énekes Körrel ad hangversenyt Bach- és Mendelssohn-művekből.

Igazi kuriózumnak ígérkezik Botvay Károly vezényletével a Budapesti Vonósok január 15-i koncertje, amelyen a tizennégy esztendős Boros Misi Chopin f-moll zongoraversenyét játssza. A pécsi születésű fiatal virtuóz nemrég indította el szólista pályáját: a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny novemberi, az M5 műsorán látható középdöntőjében is megcsillogtatja tudását.

Március 27-én az Óbudai Danubia Zenekar szólistaként üdvözli Sakata Tomokit. A japán zongoraművész a 2016-os Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny győztese. Ezen a hangversenyen Stanislav Kochanovsky vezényletével Rachmaninov III. d-moll zongoraversenyét tolmácsolja.

Az április 17-i évadzáró hangverseny és a dirigens Kovács János Mozart-estre invitálja a zeneszeretőket. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar előadásában műsoron lesz a zeneszerző Esz-dúr szimfóniája, és megszólal majd Requiemje is.

Borítóképünkön a most tizennégy éves Boros Misi zongorista, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatójának korábbi győztes egy 2015-ös felvételen. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!