Lemezkritika

2011.11.22. 20:28

Tolvai Renáta: Ékszer

Egy győzteshez illő anyaggal mutatkozott be Tolvai Renáta önálló CD-jével.

Baranyi György

Nincs mit sokat magyarázni arról, hogy a Megasztár 5 győztese, Tolvai Renáta igen jó énekes, hiszen nem érdemtelenül nyerte el az első helyet. A csinos, fiatal, nagyváradi hölgy akkor többféle műfajban is megmutathatta tehetségét, az időközben megjelent első önálló albumán pedig az általa leginkább kedvelt r’ & b’ stílust részesíti előnyben. Ez a nagyon közkedvelt, divatos stílus Reninek is nagyon jól áll, a hangja ehhez kiválóan alkalmas. Így aztán nem is lehet panaszunk a CD-vel kapcsolatban.

Bár a fentiekkel kapcsolatban azért azt megjegyezném, hogy először azt hittem az első dalok meghallgatása után, hogy na mi lesz, mikor jönnek már a tempósabb felvételek. Ugyanis a lemez első felében tulajdonképpen a középtempós vagy lassúbb anyagok uralják, erősebb tempó egy dalban ha előfordul. (Egy valami zavar egy kicsit, az pedig Reni kiejtése, ami kissé mintha „idegenül” hatna. Na persze a nagyváradi, sokszor román nyelvű közeg is megtehette a hatását…) Ám aztán a nagyon szép Mesél az eső után, az Ez még csak a kezdet című dallal mintha valóban újrakezdődne a CD, megjön a tempós, húzós felvételek sora, ami már nagyon kellett, hogy ne váljon unalmassá a lemez. Igen, innentől Reni aztán még jobban elengedheti magát, és fantasztikusan jó felvételekkel szórja tele a lemez végét. Jobban mondva itt mindenképpen említsük meg a dalszerzők nevét, akik között ott van Pacsai Márk, Krajczár Péter, Tabár István, Dorozsmai Péter (akit a Korálból és az Eastből ismerhettünk meg), Hrutka Róbert, Pejtsik Péter, Kristóf Norbert. Az Ez még csak a kezdet című dalban (amelyet Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Major Eszter írt) pedig Rácz Gergővel énekel duettet Reni, ezzel is az album egyik legjobb felvételét produkálva.

A hangszereléseket is jól eltalálták, van, ahol a líraibb dalok még nagyzenekari kíséretet is kapnak. S ahogy írják a hivatalos kiadványban, valamennyi dalban érezhető az összhang és a szeretet, mely az előadó és a szerzők között az első pillanattól megtalálható.

(Tolvai Renáta: Ékszer. Kiadó: Tom-Tom Records)

[caption id="" align="alignright" width="334"] A Megasztár-tehetségkutató tette pályára Renit. Jó kezdés.
[/caption]Számlista:
1. Hagylak menni
2. Fekete-fehér
3. Őrült rohanás
4. Ékszerem
5. Hang a csendben
6. Mondd, szerelmünk mennyit ér
7. Mesél az eső
8. Ez még csak a kezdet – duett Rácz Gergővel
9. Ne játssz a tűzzel
10. Hívj fel
11. Harc a szerelemért
12. Üveggolyó

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!