Szolnok

2017.09.10. 14:25

Ez a hónap is tele lesz izgalmakkal a múzeumban

Számos érdekes programmal várja az érdeklődőket szeptemberben a Damjanich János Múzeum.

Pénteken délután látványos kiállítás nyílt „20 éves a Tűzzománcművészek Magyar Társasága” címmel, ahol a társaság harminc tagjának kilencvenkilenc alkotását állítják ki.

A neves művészek között Ötvös Nagy Ferenc és Sisa József is szerepel.

Szeptember 13-án a Tabáni mesék elnevezésű programon Zsolnay László A két Meggyes című előadását hallgathatják meg a résztvevők.

Szeptember 16-án pedig a Kulturális örökség napjai rendezvényen a hagyományokhoz híven olyan helyszíneket nyitnak meg, amelyeket a nagyközönség év közben nem láthat. Idén újdonságként a múzeum külső, Dr. Sebestyén Gyula körúti raktárát is megtekinthetik az érdeklődők szakmai tárlatvezetéssel.

Ezenkívül a restaurátorműhely is nyitva áll majd a látogatók előtt. Először láthatja majd a nagyközönség a még a nyáron megrendezett 500 éves protestantizmus Jász-Nagykun-Szolnok megyében című kiállításról készült kisfilmet, melyet kerekasztal-beszélgetés követ.

A múzeum elől induló tabáni séta során a látogatók megismerhetik a Tabánnal kapcsolatos emlékeket. A tabáni napon pedig egy kamarakiállítást rendeznek be azokból a fotókból és tárgyakból, amelyeket az utóbbi hónapokban vittek be a múzeumba az egykori tabáni lakosok és az egykori Sipos téri iskola diákjai.

Cz. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!