ÜNNEPI DÍSZBEN A TISZA-TÓ KÖRNYÉKE

2017.12.21. 16:30

Ünnepi díszbe borul sorban minden település, mutatjuk milyen lett Abádszalók (galéria+videó)

Máris túl vagyunk az adventi időszakon. A Tisza-tó régióban több településen is ünnepi köntösbe öltözött a belváros vagy a község központja. Bálok, jótékonysági estek, önkormányzati önerő. Sokféle módon fejlesztették az ünnepi díszvilágításokat.

edf

Nos, sorozatunk utolsó részében utazzunk el Abádszalókra!

A Tisza-tó parti kisvárosban is nagy erőkkel készültek a karácsonyra. Tavaly kezdték az ünnepi díszvilágítás komolyabb léptékű fejlesztését, 2016-ban jelentősen változott a belváros ünnepi arculata, idén pedig folytatódott a fejlődés.

Míg tavaly szinte a teljes díszletet lecserélték, 2017-ben civil bált rendeztek, melynek bevételét új égősorok beszerzésére fordították.

Igazán látványosak az István Király út villanyoszlopaira felkerülő mozgófények, a Városháza előtt helyet kapó, fényárban úszó rénszarvas és a díszes karácsonyfa mellett elhelyezett hangulatos fénykandalló.

Hogy népszerű-e? A lakosság, hogy fogadja az újítást? Leszűrhető abból, hogy ottjártunkkor nagy mozgolódás volt a belvárosban, a helyiek egymást fényképezték a rénszarvas szánján és a kandalló melletti padon, a közösségi oldalon pedig – az elmúlt hetekben – sorra jelentek meg a karácsonyi „fényszelfik”.

Az elmúlt években jelentős változáson ment át a Tisza-tó környéki települések, elsősorban városok karácsonyi díszvilágítása. Szembetűnő átalakulás például Tiszafüreden, Kunhegyesen és Abádszalókon, a belváros karácsonyi arculatán.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!