TISZA-ÁTÚSZÁS

2018.01.12. 10:23

Schirilla György újra átússza a jéghideg Tiszát Szolnokon

Két év kihagyás után szombaton délután két órakor veti magát a három fokos Tiszába Schirilla György a szolnoki Tisza Szállónál, hogy átússza a folyót.

– A pár évnyi szünetet azért tartottam, mert nem akartam, hogy megunjanak. Idén viszont újra felkeresem a legendás helyeket, köztük Szolnokot. Pénteken diákokkal futom körbe a várost, egy kopjafával a kezemben.

– A kopjafára több helyütt szalagot kötnek fel, melyet aztán a futás végén Szalay Ferenc polgármesternek adok át – meséli a nemzet rozmárja, kiemelve: édesapja is sokszor megfordult a városban, volt, hogy tizenötezren szurkoltak neki a Tisza átúszásánál.

Az ifjabb Schirilla még „csak” négyszer teljesítette ezt a távot megyeszékhelyünkön.

– Hiába rozmárkodok 1999 óta, mindig nagy kihívás a téli úszás. A közönségnek nem okozhatok csalódást, át kell jutnom a túloldalra. Hogy ez egy show-műsor? Az, az egészséges életmód népszerűsítése mellett.

– Egyelőre még élvezem a népszerűséget, bár az ötvenhét éves testem jelzi, hogy én sem fiatalodok. Hatvanévesen átadom fiaimnak vagy tanítványaimnak a stafétabotot.

J. Zs.

Fotó: Szolnokon úszta át a Tiszát Schirilla

szoljon.hu / 2015. február 21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!