SZOLNOK RÉGEN ÉS MOST

2017.10.02. 09:28

Szolnok régen és most: nézze meg, mi minden változott néhány évtized alatt!

Korábbi fotós múltidézőnk sikerét látva, ismét nosztalgikus kedvünk támadt, ám ezúttal egyel emeltük a tétet. A régi városképeket most jelenkori párjukkal is kiegészítettük, hogy még izgalmasabb legyen a válogatás. Reméljük, tetszeni fog Önöknek is, kellemes nézelődést kívánunk!

Elsőként a Tisza Szállót vettük szemügyre, az alábbi fotón azt látják, hogyan festett 1935-ben, alatta pedig mai formájában. Nos, úgy tűnik, a szálló impozáns látványán az évtizedek szinte semmit sem változtattak, a legszembetűnőbb különbség talán, hogy ma már nem lovas hintó várakozik az épület előtt.

Forrás: LISSÁK TIVADAR/ Fortepan
Forrás: Szoljon.hu

A következő állomásunk időben 1939. térben pedig a Szapáry utca 22. Bizony anno itt is egy szálloda kapott helyet, mégpedig a Nemzeti Szálloda, közvetlen szomszédságában pedig mi más, mint egy jó kis kávéház, illetve az úri fodrász.

Forrás: LENKEY MÁRTON/Fortepan

És íme a Szapáry utca 22. 2017-ben, a szállodának már nyoma sincs, helyette viszont két bank is itt talált otthonra.

Forrás: Szoljon.hu

Nem messze, a Baross úton is szétnéztünk, az 1975-ben is még pártházként emlegetett épület környékén. Ami különösen szembetűnő, hogy időközben zöldebb lett a környék, nem egy terebélyes fa ma már a távolabbi látképet ki is takarja.

Forrás: MAGYAR RENDŐR/Fortepan
Forrás: Szoljon.hu

Bekukkantottunk a vasútállomásra is, ami néhány részletét tekintve igencsak megváltozott. A váróterem mellett lévő különböző, az utazók számára finom falatokat kínáló büfék helyén régen szuper kis beépített automaták álltak. Nahát!

Forrás: BAUER SÁNDOR/Fortepan
Forrás: Szoljon.hu

És végül nézzük csak meg kicsit a Várkonyi teret! Rég volt (1966-os) kopárságához képest mennyit változott!

Forrás: Lechner Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ/Fortepan
Forrás: Szoljon.hu

Reméljük, kedvet csináltunk Önöknek egy következő képnézegetéshez is, hamarosan újabb fotókat hozunk.

Szoljon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!