TÖMEGVEREKEDÉS

2017.10.16. 11:26

Tömegverekedés tört ki a szolnoki lakótelepen, két család esett egymásnak

Két család esett egymásnak csütörtök este a Vegyiművek-lakótelepen, a verekedést információink szerint szerelmi dráma robbantotta ki. A helyszínre érkező rendőrök többeket előállítottak, volt, akit kórházba kellett szállítani.

Péntek délután szerencsére már nyugalom uralkodott a Vegyiművek-lakótelepen

Fotó: Mészáros János

– Itt lakom, végignéztem az egészet – mondta a csütörtök esti verekedésről még tegnap délután is zaklatottan egy kutyáit sétáltató nő a Vegyiművek-lakótelepen.

– Hét, negyed nyolc körül kezdődött a ramazuri, kiabálásra, csattanásokra lettem figyelmes, kimentem az erkélyre. Tömeget láttam, akik ütik egymást. Nemsokára rengeteg rendőrautó érkezett, egy kisbuszból kommandósnak tűnő egyenruhások szálltak ki, és lezárták a környéket, a verekedőket lefogták – meséli.

– Igen, nagyon nagy felhajtás volt itt – erősítette meg a hallottakat egy középkorú férfi.

– Két család verekedett össze, akik mozgósították a máshol lakó rokonokat is. Nagyon sokan voltak, legalább negyvenen… Állítólag szerelmi ügy miatt estek egymásnak. Többen azt mondták, két, egyébként rokoni kapcsolatban álló tinit tiltottak el egymástól a szülők, ebből indult a tömegverekedés.

– Volt, akit be is vittek. A rendőrök is, és a mentősök is… – mesélte egy padon üldögélő fiatalember.

– Rengetegen verekedtek, két rendőr kevés volt, azért kellett az erősítés, mert le kellett őket fogni. Nem volt eszköz, késelés, csak bunyó – számolt be a látottakról.

Információink szerint a verekedés után két embert vittek kórházba, egyikük sérülése sem volt súlyos.

Péntek délután szerencsére már nyugalom uralkodott a Vegyiművek-lakótelepen
Fotós: Mészáros János

Szabó Zita megyei rendőrségi sajtószóvivő az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta honlapunknak, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, miszerint Szolnokon, a Vegyiművek-lakótelepnél csütörtökön, az esti órákban két személy előzetes szóváltás nélkül, tettleg bántalmazott egy szolnoki lakost.

A férfi könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, és még a helyszínről előállították a jogsértőket.

A rendőrök sérelmére bántalmazás, illetve jogsértés nem történt – tette hozzá a szóvivő.

Czakó Nóra, Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!