Fő a tudatosság

2018.08.24. 12:55

Eláruljuk, mitől olyan fitt a hatvanéves Madonna

Az énekesnő a hatodik ikszen túl is huszonéveseket megszégyenítő tempót diktál a koncertezésben.

Madonna poses in the press room at the 2018 MTV Video Music Awards at Radio City Music Hall on August 20, 2018 in New York City. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Forrás: AFP

Fotó: ANGELA WEISS

Aligha árulunk el nagy titkot azzal, hogy megfelelő étrend nélkül az edzés is kevésbé hatékony, csak úgy érhető el látványos fejlődés, ha mindkettőre kellőképpen odafigyelünk – írja a csupasport.hu portál. Márpedig Madonna személyi edzője, Craig Smith szerint a hatvanéves énekesnő éppen annak köszönhetően van remek fizikai állapotban, hogy évek óta nagyon tudatosan táplálkozik – állítása szerint ez teszi ki a siker nyolcvan százalékát.

A popdíva két-három óránként, összesen hatszor eszik egy nap, és természetesen arra is ügyel, hogy mi kerül a tányérjára. Állítólag nagy kedvence a quinoamag és a dinnye, utóbbi azért, mert nemcsak finom, de laktató és remekül hidratál.

Emellett pedig változatos edzésformákkal tartja karban a testét: boksz, jóga, különböző harcművészetek és persze rengeteg tánc segít abban, hogy túl a hatvanon is kellően fitt maradjon. Ami a súlyzós edzéseket illeti: kis, 1-2 kilós súlyokkal végez húsz-harminc ismétlést, mivel a cél az, hogy ne csak erősödjön és javítsa az állóképességét, hanem kellőképpen hajlékony is maradjon.

Egy átlagos Madonna-edzés táncon alapuló bemelegítéssel kezdődik, majd jön a felsőtest erősítése, általában 20-20 fekvőtámasszal, plankinggel és egyéb izomerősítő gyakorlatokkal. Ezt követően jön az alsótest, a comb és a lábak, majd levezetésként egy kis nyújtás és jóga.

„Szeretem a változatos edzésmódszereket, és jó sokkolni a szervezetemet, minél keményebb az edzés, annál jobb. Előadóként fontos, hogy tele legyek energiával, és ebben rengeteget segít a sport” – nyilatkozta Madonna nemrégiben.

Borítókép: Angela Weiss / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!