Járvány

2020.06.06. 14:40

Erzsébet királynő hadat üzen a koronavírusnak

A királynő születésnapi ünnepségét ezúttal a Windsori-kastélynál rendezik meg.

In a recent undated handout image released by Buckingham Palace on April 5, 2020 Britain's Queen Elizabeth II records her address to the UK and the Commonwealth in relation to the coronavirus epidemic at Windsor Castle, west of London. - Queen Elizabeth II urged people to rise to the challenge posed by the coronavirus outbreak, in a rare special address to Britain and Commonwealth nations on Sunday. (Photo by - / BUCKINGHAM PALACE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BUCKINGHAM PALACE" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FOR THE CONTEMPORANEOUS ILLUSTRATION OF EVENTS, THINGS OR THE PEOPLE IN THE IMAGE OR THE FACTS MENTIONED IN THE CAPTION /

Forrás: AFP

Fotó: Buckingham Palace

Április 21-én 94 éves lett II. Erzsébet brit királynő, aki a koronavírus-járvány kellős közepén azt kérte, ne legyen semmilyen ceremónia vagy ünnepség születésnapja alkalmából.

Elmaradtak az ilyenkor szokásos tüzérségi díszsortüzek is, amelyekkel a hadsereg tiszteleg minden évben a Buckingham-palota tőszomszédságában fekvő hatalmas Green Parkban, illetve a Temze partján, a Tower ősi épületegyüttese mellett.

A palota azt is bejelentette, hogy az uralkodó hivatalos születésnapi ünnepsége, a Trooping the Colour néven közismert, hagyományosan júniusban esedékes színpompás katonai parádét sem rendezik meg.

A járvány lecsengésével és az Angliában is megkezdődött lazítások után azonban Erzsébet úgy döntött, hogy mégis megtartja születésnapját, annak ellenére is, hogy a legveszélyeztetettebb korosztályba tartozik, csupán kevésbé lesz grandiózus.

Uralkodása 68 évében egyszer sem maradt el az ünnepély, így június 13-án egy visszafogott katonai ceremónia élteti majd a Windsori-kastélynál a királynőt, amit a BBC élőben közvetít –írja a Hello magazinra hivatkozva a hirado.hu.

Erzsébetnek ez lesz az első nyilvános megjelenése a karantén óta.

Borítókép:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!