Ország-világ

2020.10.22. 09:25

Saját magával osztozik az egymilliárdos telitalálaton a lottónyertes

Elfelejtette, hogy kétszer adta fel a lottóját, pont amikor kihúzták az állandó számait.

Forrás: Shutterstock

Szeptember 16-án rámosolygott a szerencse a kanadai Andrew Burke-re, hiszen az aznapi 6/49 lottójáték sorsolásán az ő nyerőszámait húzták ki. Hamar kiderült, hogy azon a héten két szelvény is beérkezett ugyanazokkal a számokkal, ezért az ötmillió kanadai dolláros (1,1 milliárd forintos) főnyereményt meg kellett osztani.

 

Mint kiderült, mindkét nyertes szelvényt ő adta fel, ráadásul feledékenységből.

A férfi a The Globe and Mailnek mesélte el a történetet – ezt vette észre a Bors. Mint kiderült, évek óta ugyanazokkal a számokkal játszik, és a nyertes szelvényt egy benzinkúton adta fel. A sorsolást pedig nem is figyelte, és csak akkor ellenőrizte a számait, amikor ismét a benzinkúton járt. Ott azonnal közölték vele, hogy két és fél millió kanadai dollárt (585 millió forintot) nyert, majd a benzinkutas jelezte neki, hogy ellenőrizze a másik szelvényét is, amire Burke már nem is emlékezett.

 

A férfi azt mondta: több lottószelvényt pedig nem fog kitölteni, hiszen ahogy a mondás is tartja, a csúcson kell abbahagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!