Bulvár-celeb

2021.04.07. 08:05

Kamu negatív koronavírustesztekkel bizniszelt egy utazási iroda

Az iroda eddig legalább 11 ügyfél számára állított ki hamis orvosi igazolást arról, hogy nem koronavírus-fertőzött.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egyes élelmes vállalkozók az ügyfelek kényelme érdekében ahol csak tudják, megpróbálják átverni a koronavírus terjedésének megakadályozására szolgáló rendszert, és hamis negatív tesztek forgalmaznak. Az egyik olyan ágazat, amely a leginkább érintett ebben a témakörben, az idegenforgalom, hiszen számos, a turizmusból élő ország jelezte már: csakis negatív koronavírus-teszttel engedi be a külföldi turistákat – írja a Bors.

A hatóságok szerint a kínálatba felvett egy új szolgáltatást is: a negatív koronavírus teszt igazolást.

Az ügyfélnek tehát nem kellett feleslegesen bajlódnia az olyan úri huncutságokkal, mint a covidteszt, elég volt annyi, hogy plusz díjat fizet az utazási irodának, amely meg is ajándékozta a természetesen hamis, negatív teszteredménnyel.

Teszt az nem volt, csak igazolás....
Fotó: Shutterstock

A bukaresti rendőrség gyorsan rajta is ütött az irodán, és házkutatást tartott.

A rendőrség okirat-hamisítás és a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt eljárást indított az utazási iroda 33 éves tulajdonosa ellen.

Mint kiderült, az iroda eddig legalább 11 ügyfél számára állított ki hamis orvosi igazolást arról, hogy nem koronavírus-fertőzött. Az igazolásokon egy tulcsai klinika neve szerepelt, ám annak illetékesei jelezték: semmi közük az utazási irodához, pláne a tesztekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!