Bulvár-celeb

2021.07.04. 07:50

Trükkös segítséggel ürítették le egy halott férfi számláját

Két nagyváradi férfi és egy banki dolgozó apránként mintegy 1,3 millió lej, átszámítva 98 millió forintot emelt le az elhunyt számlájáról.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A két nagyváradi férfi hamis dokumentumokkal és egy bankiügyintéző segítségével elérte, hogy egyikőjük felhatalmazást kapjon egy elhunyt személy banki ügyeinek intézéséhez. Ezt követően nem sokat vártak

2020. márciusában meg is kezdték a számla fosztogatását. Apránként összesen 1 373 300 lejt (98 millió forintot) utaltak át különböző bankszámlákra.

A tranzakciók kusza szálai az idősebb gyanúsított kezében összpontosultak, aki mellesleg egy több botrányban is érintett, Bihar megyében jól ismert adósság-behajtó.

A helyi sajtó beszámolója szerint

a csalásra úgy derült fény, hogy a bank értesítette a rendőrséget a gyanús pénzmozgásokról, akik csütörtökön hat házkutatást tartottak Bihar és Arad megye területén.

Laptopokat, adathordozókat, mobiltelefonokat, 55 ezer lej készpénzt és 657 tölténytartót foglaltak le.

A két férfi a banki alkalmazottal együtt hosszú éveket tölthetnek rácsok mögött, ha a bizonyítékok alapján bűnösnek találják őket- írja a Főtér Erdélyi Hírportál nyomán a tenyek.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!