rivalizálás

2019.09.18. 12:40

Ronaldo: több aranylabdát érdemlek Messinél

A Juventus támadója reméli, hogy úgy vonul majd be a futballtörténelembe, mint minden idők legjobbja.

Nominees for the Best FIFA football player, Barcelona and Argentina forward Lionel Messi (R) and Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo (L) chat before taking their seats for The Best FIFA Football Awards ceremony, on October 23, 2017 in London. (Photo by Ben STANSALL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ben Stansall

A 34 éves portugál labdarúgó – aki eddig ugyanúgy ötször nyerte meg a France Football modernizált díját, mint Messi – elárulta: karrierje alkonyán szeretne még többet begyűjteni a sportág egyik legjelentősebb egyéni elismeréséből.

„Messi ott van a labdarúgás történelmében”

- fogalmazott kedden a brit ITV-n, Piers Morgannak nyilatkozva Ronaldo.

„De szerintem nekem jár még a hatodik, hetedik vagy nyolcadik aranylabda is, hogy fölötte legyek. Nagyon szeretném és úgy érzem, megérdemlem.”

Az Európa-bajnok portugál válogatott ötszörös Bajnokok Ligája-győztes csapatkapitánya azt mondta, nem barátok Messivel, de hálás neki azért, hogy a szereplésével őt is jobb teljesítményre sarkallta.

„Nem követem a rekordokat, azok követnek engem. Az én függőségem a siker, de nem gondolom, hogy ez rossz dolog lenne, inkább jó. Motivál. Ha nem vagy motivált, jobb, ha abbahagyod”

- osztotta meg hitvallását Cristiano Ronaldo.

A legjobb BL-gólszerzők – érdemes megnézni Messi és Ronaldo felemelkedését:

Forrás: MTI

Borítókép: CR és Messi a 2017-es FIFA-díjátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!