fc barcelona

2021.03.18. 17:50

Laporta mindent megtesz Messiért

Az FC Barcelona új elnöke szeretné megtartani a labdarúgócsapat sztárját, Lionel Messit, a pénzügyi válságban lévő klubot pedig ismét nyereségessé akarja tenni.

Barcelona´s new president Joan Laporta (L) greets Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi as he arrives to attend his official inauguration at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 17, 2021. - Joan Laporta returned as Barcelona president after winning the club's elections by a landslide, with his central pledge to try to persuade Lionel Messi to stay. Laporta was last president at Barca between 2003 and 2010, which included overseeing the hugely successful appointment of Pep Guardiola as coach and the iconic treble-winning team of 2008/9. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

A posztra másfél hete megválasztott Joan Laporta szerdán este megtartott első beszédében szuperlatívuszokban beszélt a hatszoros aranylabdás argentin futballistáról.

„Megpróbálom meggyőzni Leo Messit arról, hogy maradjon. Ő a futballtörténelem legjobb játékosa”

- jelentette ki az elnök.

A 33 éves Messi tavaly el akarta hagyni a Barcát, a szerződése pedig a mostani idény végén lejár. A sajtó arról spekulál, hogy a Paris Saint-Germainhez vagy a Manchester Cityhez igazol.

Az 58 éves Laporta a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős kiesés ellenére Ronald Koeman vezetőedzőt is a támogatásáról biztosította, szerinte irányításával a csapat jobb lett, és tovább fejlődik.

„Ronald, bízunk benned”

- mondta a klubvezető az új elnökség nevében.

Új szezoncélként a kupagyőzelmet és a bajnoki címet jelölte meg Laporta. A La Ligában jelenleg második a csapat, négy ponttal lemaradva az éllovas Atlético Madridtól, az április 17-i kupadöntőben pedig az Athletic Bilbaóval találkozik majd.

Laporta ígéretet tett arra, hogy kihozza az egyesületet az 1,17 milliárd eurós adósságból.

„Ez elsőbbséget élvez” – hangsúlyozta. Hozzátette: új bevételi források után néznek, és a jövőben megpróbálnak helyes döntéseket hozni.

Forrás: MTI

Borítókép: a Barca-drukkerek bízhatnak az elnök és a játékos közti jó viszonyban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!