bundesliga

2021.06.11. 14:10

Nem tervez újabb nagy igazolást a Bayern München

A német bajnok Bayern München labdarúgócsapata a nyáron már nem fog komoly pénzért játékost igazolni.

22 May 2021, Múnich: Thirty-fourth matchday of the Bundesliga 2020-21, after the Bayern Munich-Augsburg match the home team celebrates the league title on the Allianz Arena pitch. Bayern Munich's Bundesliga triumph this year was not enough for Germany coach Joachim Low to recall defender Jérôme Boateng (centre, holding trophy) for the European Championship. Photo: Matthias Schrader/AP-Pool/dpa (Photo by MATTHIAS SCHRADER / AP-POOL / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / POOL / dpa Picture-Alliance

Fotó: Matthias Schrader

Herbert Hainer, a bajor klub elnöke a gárda honlapjának beszélt az átigazolási időszakról, és jelezte, hogy a koronavírus-járvány negatív hatásai miatt nem terveznek újabb nagy igazolást azután, hogy megszerezték az RB Leipzigtől Dayot Upamecanót.

„Upamecano kivételével nincs nagy vásárlásra lehetőségünk ezen a nyáron”

- mondta a sportvezető, egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét arra, hogy a járvány nagy hatással volt a költségvetésre, s ezt nem szabad alábecsülnie senkinek, még annak ellenére sem, hogy a klubnak eddig sikerült gazdaságilag jól kezelnie a nehéz helyzetet.

A Bayern a Lipcséből érkező középhátvédért 42,5 millió eurót fizetett. Mellette Omar Richards számít új szerzeménynek, aki az angol másodosztályú Reading játékosa volt, de lejárt a szerződése, így ingyen szerezte meg a német klub. Haider elmondta még, hogy hét játékos visszatér kölcsönből a csapathoz, mely szerinte nagyon erős kerettel rendelkezik, így nincs is szükség újabb nagy igazolásra.

„A járvány és a bevételek visszaesése még nagyon sokáig hatással lesz a profi futballra” – jelentette ki az elnök, aki értetlenül áll a sajtóban megjelenő igazolási pletykák és hírek előtt.

„Amikor hallom a pletykákat és az összegeket, amikről szó van, felteszem magamban a kérdést, hogy a klubok miből fizetik majd ki ezeket az összegeket,

különösen azok, amelyek már így is hatalmas adóssággal küzdenek.”

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!