földönfutóvá váltak

2018.08.11. 11:15

Gyors segítségre van szüksége az indonéziai földrengés sok túlélőjének

A mindenüket elveszített embereknek fedett hajlékra, takaróra, készételekre és higiéniai eszközökre van leginkább szükségük.

Gyors segítségre van szüksége az indonéziai Lombok szigeten hat nappal ezelőtt történt földrengés sok túlélőjének – közölte szombaton az országos katasztrófavédelmi hivatal szóvivője.

Sok földönfutóvá vált ember kapott segítséget, de nem mindenki – tette hozzá. Fedett hajlékra, takaróra, készételekre és higiéniai eszközökre van leginkább szükségük.

A 6,9-es erősségű rengés halálos áldozatainak hivatalos száma szombaton 387 volt, de még mindig lehet arra számítani, hogy több lesz – közölte a hivatal. A sérültek száma 13 ezer 700.

A katasztrófában 397 ezer ember vált földönfutóvá, miután 70 ezer ház dőlt romba a szigeten. A vasárnapi földmozgást 355 utórengés követte, közülük az egyik legerősebbet, a Délkelet-ázsiai Meteorológiai és Földtani Intézet szerint 6,2-es erősségűt, csütörtökön mérték.

A vasárnapi rengés miatt 25 centiméterrel megemelkedett a sziget tengerszint feletti magassága az epicentrum környékén, a sziget többi részén viszont 5-15 centiméterrel csökkent – közölték szakértők szintén szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!