Tüntetéssorozat

2018.12.30. 13:55

A rendőrség nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt

A rendőrség hatáskör hiányában a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a police.hu oldalon.

A rendőrség honlapján azt írták: a sajtóban több cikk is megjelent, amelyek a rendőrséget bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg, a feljelentéseket ez idáig válasz nélkül hagyta. A rendőrség leszögezte: „ezek a cikkek pontatlanok”.

A közlemény szerint az MTVA-székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő december 17-én Budapesten, a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ központi panaszirodáján tett feljelentést.

A rendőrség „következetes” gyakorlata nyomán minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Ha hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz

- írták.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény alapján a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, a BRFK a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!