Ország-világ

2020.09.12. 12:20

Tényi: indítsanak átfogó vizsgálatot Soros karmestere kapcsán

Közérdekű bejelentést tesz ifj. Tényi István a Magyar Nemzetben feltárt Gerald Knaus, továbbá az European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenysége kapcsán.

A bejelentéseiről és feljelentéseiről elhíresült Tényi István ezúttal Orbán Viktornak írt levelet, amelyben arra kéri a miniszterelnököt, hogy indítson vizsgálatot Gerald Knaus tevékenysége kapcsán – írja a Magyar Nemzet. „Miniszterelnök úr! Kérem (amennyiben szükséges, a titkosszolgálatok bevonásával) indítson átfogó vizsgálatot, hogy a sajtóanyagban szereplő személy illetve szervezetek jelentenek-e kockázatot Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerére” – írta Tényi.

Mint azt levelében felidézi, a Magyar Nemzet részletekbe menően bemutatta Gerald Knaus továbbá az European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenységét. Knaus, aki az Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnöke, az elmúlt hónapokban újabb kommuniká­ciós offenzívát indított Magyarország ellen – idézi fel Tényi.

Mint ismert, a lap feltárta Knaus és Soros György milliárdos tőzsdespekuláns kapcsolatát. Azt is bemutatták, hogy Knausnak és embereinek láthatóan minden fontos európai intézménybe bejárásuk van. Az ESI úgynevezett „árnyékjelentéseket”, tehát politikai jellegű háttéranyagokat is készít a hálózat tagjainak. Források szerint például a hazánk elleni európai parlamenti jelentést megfogalmazó Judith Sargentini felkészítése is részben ezen módszerrel történt, részben pedig a hálózat más tagjainak személyes felvilágosító tevékenységével. Sargentini egyébként korábban – a bevándorlókért aggódva – osztotta meg a Twitter­-oldalán a tőzsdespekuláns emberének egy hollandiai tévészereplését is.

Tényi István felidézi, hogy Knaus semmitől sem riad vissza, számára a magyar miniszterelnök kiemelt célpont. „Láthatóan egy tudatos és gátlástalan narratíva­építésről van szó. Soros karmesterének hazug meséje szerint Orbán Viktor „veszélyes”, hiszen eltörölné az emberi jogokat, neki és a nemzetközi közösségnek pedig meg kell állítaniuk ezt a szélsőjobboldali figurát” – írta bejelentésében.

„A cikksorozatban megjelent információk arra engednek következtetni, hogy illegális rendszerek és szervezetek próbálnak beavatkozni Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerébe. Ezen befolyásolási törekvések felderítése, akadályozása, a módszerek megismerése a titkosszolgálatok (Alkotmányvédelmi Hivatal, Információs Hivatal) feladata. Az illegális rendszerek ereje szervezettségben, anyagi forrásokban, nemzetközi szinten is nagyságrendekkel haladják meg a magyar pártok lehetőségeit” – összegezte a Magyar Nemzet cikkében feltárt nemzetbiztonsági kockázatokat Tényi, aki arra kéri a kormányfőt amennyiben szükséges, a titkosszolgálatok bevonásával indítson átfogó vizsgálatot, hogy a sajtóanyagban szereplő személy, illetve szervezetek jelentenek-e kockázatot Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!