érdekképviselet

2021.04.23. 13:49

Felújítják és bővítik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székházát

A 2,9 milliárd forintos beruházás során megújítják a szövetség központjának otthont adó, műemléki védelem alatt álló Sipeki villát, és egy többfunkciós, 300 ember befogadására képes szolgáltatóházat építenek.

Teljeskörűen felújítják és bővítik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székházát mintegy 2,9 milliárd forintos állami támogatásból – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken a Facebook-oldalán.

Kásler Miklós a videóban ismertette, hogy a beruházás során megújítják a szövetség központjának otthont adó, műemléki védelem alatt álló Sipeki villát, és egy többfunkciós, 300 ember befogadására képes szolgáltatóházat építenek.

Az 1918-ban alakult szervezet mára már 86 ezer látássérült ember érdekeiket képviseli – tudatta.

A miniszter azt mondta: a munkálatok végeztével a szövetségnek egy modern, a 21. század igényeinek megfelelő székhelye lesz „annak a jegyében, hogy látássérült embertársainkkal a következő száz évben is együtt formálhassuk, és élhetőbbé tegyük a világot.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!