Fegyverszállítások helyett békét!

2023.03.05. 09:59

Hidvéghi Balázs elfogadhatatlannak tartja az Európai Parlament elnökének háborúpárti kijelentéseit

Nem engedhetjük, hogy a brüsszeli politikusok felelőtlen kijelentései még jobban belesodorják Európát a fegyveres konfliktusba és világháború kitörése felé lökjék a világot - írta közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke az Európai Tanács csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón 2023 február 9-én

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Nicolas Economou

Elfogadhatatlannak tartja az Európai Parlament (EP) elnökének háborúpárti kijelentéseit Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben a fideszes politikus Roberta Metsola EP-elnök szavaira reagálva közölte: "nem engedhetjük, hogy a brüsszeli politikusok felelőtlen kijelentései még jobban belesodorják Európát a fegyveres konfliktusba és világháború kitörése felé lökjék a világot".

Az európai parlamenti elnök tagállamoknak címzett felhívása a további fegyverszállításokról a háború eszkalációjához, további vérontáshoz, még több emberáldozathoz vezet - írta.

"Nem fegyverekre hanem azonnali tűzszünetre van szükség!" - fogalmazott.

Közlése szerint, "Magyarország továbbra is a béke pártján áll, és nem fogjuk megengedni a háborúpárti politikusoknak, hogy belerángassanak bennünket a háborúba. Ezért ellenállunk a brüsszeli nyomásnak, hogy megvédhessük a magyar emberek biztonságát" - hangsúlyozta.

A Fidesz és a KDNP képviselői mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebből a háborúból Magyarország kimaradjon - olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában