Vélemény

2023.07.20. 07:14

Ferencz Orsolya: Jámbor Andrásnak le kellene mondania

A Fidesz új országgyűlési képviselője a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalom vezetőjének a történtek miatt le kellene mondania, miután politikai felelőssége van az ügyben.

MW

Ferencz Orsolya Ildikó, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa beszédet mond az Űrkutatás napja 2022 című rendezvényen az NMHH székházában 2022. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Több mint egy évtizedes önkormányzati munka után ül be az Országgyűlésbe Ferencz Orsolya, a Fidesz új országgyűlési képviselője, aki az elhunyt Bajkai István mandátumát kapta meg a Fidesz-frakcióban. A képviselő a lapnak úgy fogalmazott, óriási megtiszteltetés a nemzet házában, az Országgyűlésben dolgozni. 

„Nem áll távol tőlem az országos ügyeket érintő feladat, már öt éve űrkutatásért felelős biztosként felelek egy egész országot lefedő szakterületért. Majd három cikluson keresztül önkormányzati képviselő voltam Józsefvárosban, amit meg tudok tenni a kerületért, azt ugyanúgy meg fogom tenni továbbra is. A parlamenti munkám során azokra a tapasztalatokra építek, amit a józsefvárosi testületben megtanultam. Most ezt a tudást próbálom egy másik színtéren kamatoztatni, és ebben a munkában a józsefvárosi emberek érdekeit szintén szem előtt kell tartani. Ilyen például a Jámbor András-féle Szikra Mozgalom körül kialakult botrány. Abban bízom, hogy ezeket az ügyeket minél előbb kivizsgálják, mert a vétkeseket felelősségre kell vonni” – mondta.

Jámbor András Szikra Mozgalmának pedofilbotránya kapcsán kifejtette: 

A tények ismeretében kijelenthető: a magyar demokrácia történetében példátlanul undorító esettel állunk szemben.

Mint ismert, a Szikra Mozgalom aktivistájának élettársánál hetvenezer, kisgyerekek kárára elkövetett szexuális bántalmazást és sanyargatást tartalmazó felvételt találtak, a férfi az eset nyilvánosságra kerülése után megölte magát. 

Ferencz Orsolya szerint kérdés, hogy miután kiderült, hogy az aktivistanő élettársa valószínűleg egy pedofil bűnöző, és a lakásán akár súlyos, gyermekek kínzásával kapcsolatos bűncselekmények is történhettek, miért nem indít vizsgálatot a Párbeszéd-frakció Jámbor felelőssége ügyé­ben. 

Az egész ügy penetráns, ezt nem lehet félvállról venni

– hangsúlyozta Ferencz Orsolya, aki szerint egy politikusnak mindenképpen van abban felelőssége, hogy miféle eszméket terjeszt felületein, újságjaiban és mozgalmaiban, vagy abban, hogy miféle embereket ültet a parlament karzatára és milyen alakokkal áll kapcsolatban. 

A Szikra Mozgalom gusztustalan bolsevik eszmerendszert terjeszt. Önmagában az is szégyen, hogy a véres 20. század után bárki bolsevik vagy akár náci eszméket valljon, terjesszen.

„Ne hunyjunk szemet afelett sem, hogy Szabó Tímea, akinek a frakciójában üldögél Jámbor András és aki méltatlan és megengedhetetlen színvonalon gyaláz mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ők, bizony szemet huny a frakciótársa, Jámbor András körül kibontakozó hatalmas botrány felett. Szabó Tímea ahelyett, hogy rendet tenne saját, aprócska, mindössze ötfős frakció­jában, az ÁVH-t megszégyenítő retorikával próbál támadni egy ferences szerzetest, aki árva gyerekek ezreit mentette meg, biztosított nekik nevelést és oktatást, ezáltal biztos egzisztenciát és szép életet” – jelezte.

Ferencz Orsolya úgy értékelt, Jámbor Andrásnak le kellene mondania, mert a politikai felelősség az övé.

A képviselő a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról is beszélt, hogy a baloldal próbálja rehabilitálni és visszahozni a 20. század véres bolsevik mozgalmát. 

Ki merem jelenteni, hogy ők maguk is bolsevikok, ezt a bűnös rendszert próbálják feléleszteni, mindenféle módszerrel.

Ferencz Orsolya kitért rá, hogy az unió folyamatosan kettős mércét alkalmaz.

Látjuk, az unió politikusainál a terrorizmus csak szélsőjobboldali lehet, szélsőbaloldali extremizmusról nem beszélnek, pedig ez utóbbi sokkal meghatározóbb a nyugati társadalmakban. Azt mondják rá, hogy az elkövetők még fiatalok, majd megválasztják őket szociáldemokrata, zöld- vagy liberális politikusnak. Ahogy mondani szoktuk, érdekes, hogy a jobboldalnak csak széle van, a baloldalnak meg csak közepe, az Európai Unió a bal szemére vak és a bal fülére süket. Végtelenül visszatetsző ez a kettős mérce.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában